Láncfűrész választó kisokos

echo láncfűrész

Mint a legtöbb kertigépet, a láncfűrészeket is 3 nagy csoportba sorolhatjuk az őket tápláló erőforrás alapján: akkumulátoros, elektromos és benzines gépek közül válogathatunk, és ezen belül a használat célja, gyakorisága is segíti a választást, hobbi, fél-profi és profi láncfűrészeket is választhatunk; ahol egyértelműen a hobbi fűrész alkalmi felhasználásra, kisebb munkákra jó, a fél-profi fűrészeket nagyobb igénybevételre tervezték, míg a profi gépek az egész napos használatot is bírják.

Akkumulátoros láncfűrészek

Az utóbbi 1-2 évben olyan fejlődésen mentek át az akkumulátoros fűrészek, hogy a mostani kínálatban már könnyen találni olyan gépet, amelynek teljesítménye és tulajdonságai megegyeznek egy kisebb benzinmotoros géppel.

Tulajdonságok:

Csendes
Gyorsan tölthető, csere akkumulátorral hosszabb távon is használható
Környezetbarát
Nagy teljesítmény
Magas garanciaidő

Hol a leghatékonyabb?

Kis és közepes kertekben, zajt és kipufogógázt nem toleráló környezetben, biokertészetekben, üvegházakban, valamint építkezéseken, famunkákhoz, ács munkákhoz.

Elektromos láncfűrészek

Az elektromos árammal működő, automatikus kenéssel, oldalsó láncfeszítéssel rendelkező gépek használata nem igényel komolyabb szaktudást, elsősorban kiskertekbe, vagy barkácsmunkákhoz ajánljuk. Erejük nagy, de a szükséges kábel miatt nem alkalmasak erdei munkára, sem olyan helyekre, ahol a kábel beakadhat, mert az balesetveszélyes helyzeteket teremt. Kerti gallyazásra, faápolásra, kerti bútor építésre, bármilyen barkácsmunkára, vagy a megérkezett tűzifa darabolásra is tökéletesen megfelelnek! A védőfelszerelést ne feledjétek!

Benzinmotoros gépek

Kétségtelen, hogy a legszélesebb palettát a benzinmotoros gépek nyújtják, hiszen az egészen könnyű kisebb teljesítményű gépektől, a hatalmas, robusztus döntőfűrészekig, a hobbi kategóriától a profi gépekig bármilyen fűrészt választhatunk. Ha megbarátkozunk a benzinmotor kezelésével, akkor nem kell kompromisszumot kötnünk, hiszen akár a kis kertükben is használhatunk profi vagy félprofi eszközöket, amennyiben ilyen gépre vágyunk.

Az ECHO gépcsaládból a legkönnyebb láncfűrész, a CS-2511 TES, mindössze 2,3kg és 1,5 LE, amely kiválóan alkalmas az alpin favágás egyes szakaszaiban, de carving lapos változatát a fafaragók, barkácsolók is szívesen használják, és faipari környezetben is megállja a helyét. A legnehezebb CS-7310 SX, 6,8kg és 5,6LE komoly fakitermeléshez, erdészeti munkára a legalkalmasabb. A két említett gép között is említsünk meg egy különlegességet: a CS-3510AC/35 könnyű, erős, sokoldalúan használható gép, a legkényelmesebb fogantyúval és automata szívatóval rendelkezik, teljesítménye 2,1 LE és 3,8kg. Ezt kényelmes munkára tervezték, faipari munkákra, ácsmunkára, de kerti munkára is kiválóan alkalmas.

A Stihl Ms 251 kiválóan alkalmas nagy mennyiségű tűzifa darabolásához, az MS 362 láncfűrész a közepes vastagságú faállomány vágásához. Az Ms 180 láncfűrész pedig egy belépő modell, amelyet ház körüli barkácsmunkák és tűzifa aprítás elvégzésére ajánlunk.

Magassági ágvágó, gallyazók, metszőgépek

A gépek nevéből is kiderül, nem a földközeli munkában van szerepük, hanem akkor használjuk őket, amikor kisebb-nagyobb magasságban metszeni gallyakat levágni szeretnénk. A magassági gallyazók között is választhatunk elektromos, akkus és benzinmotoros gépeket, amelyek meghajtásuk szerint ugyanazon előnyökkel és hátrányokkal bírnak mint láncfűrész társaik.

Szólj hozzá!

zöld-hulladék komposzt ágdaráló

Téli nyüglönc: még mindig sok a falevél, zöld-hulladék

Az idei év decemberébe is úgy fogunk belépni, hogy még mindig nagyon sok fa tele van levéllel. Az elhúzódó jó-időnek ez most a böjtje, hiszen a legtöbb településen a zöld-hulladék elszállítás decembertől már szünetel és egészen tavaszig nem fogják elvinni az össze szedett leveleket, gallyakat. Mégis mit tegyünk? A zsákokba összegyűjtött levelek tavaszig nem maradhatnak

Tovább a cikkre »
kertigépek téliesítése

A gépek téliesítése

Hosszúra nyúlik az ősz, a gépek téliesítése ilyen időben talán eszünkbe sem jut,hiszen egészen kellemes az idő, de mégis lassan érdemes felkészítenünk segítőtársainkat pihenőidejükre! Tippek a hosszabb élettartam és hatékony működés érdekében

Tovább a cikkre »
láncvezető akció 4+1 ajándék

Fűrészkiegészítők – láncvezetők csomagban! 4+1 ajándék

A láncfűrész kiegészítők szezonja következik, hiszen a legtöbben most, a téli – fűtési időszakra és a fakitermelés idejére veszik elő először a fűrészeiket! Ez a szezonnyitó időszakot most egy akcióval kezdjük! A legkedvezőbb ajánlatunk, az, hogy az alábbi kiegészítőket, láncvezetőket, fűrészláncokat, csillagkerekeket és betétgyűrűket is leáraztuk! Összeraktunk 5 db-os csomagokat, hogy ebből egyet ajándékba adjunk!

Tovább a cikkre »
ECHO

Japánok akcióban! Országos ECHO promóció

40 és 50 V-os akkus, valamint benzinmotoros ECHO gépek kedvezménnyel! Láncfűrészek és az 50 V-os kategória: a benzinmotoros láncfűrészek árkedvezménnyel kaphatók, az 50V-os akkus kategória gépei esetében, ha akkumulátorral vásárolod a gépet, akkor az akku ajándék, ennek az ára kerül elengedésre! 40 V-os akkus kategória Csomagban olcsóbb! Ez a jelenlegi akciónk jelmondata. Az ECHO 40V-os

Tovább a cikkre »
echo akció

A legjobb benzines láncfűrészek most extra kedvezménnyel

Az októberrel berobbantak az őszi akciók! Az összes közül az egyik legjobb a japán ECHO gépeire meghirdetett akció, melynek keretében néhány benzinmotoros és jó pár akkumulátoros gép is extra kedvezménnyel vásárolható meg. Hamarosan az akkus gépekre vonatkozó akciót is bemutatjuk, de most lássuk a nagy kedvenceket, a láncfűrészeket!

Tovább a cikkre »
Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft