Tavaszi kerti munkák, hatékonyan

tavaszi kerti munkák

1. Gyümölcsfák és cserjék metszése

 Az egyik első tavaszi kerti munka a metszés. Ha még nem metszettél, gyorsan végezd el, mielőtt a rügyek duzzadni kezdenek, hogy ne zavard meg a növény természetes növekedési ciklusát. Ha már túl késő a metszéshez, mert a növények már jelentősen rügyeznek vagy virágoznak, akkor érdemes lehet megvárni a virágzás végét, és csak ezután végezni a metszést, hogy minimalizáld a stresszt a növényeken és a termésveszteséget. Azonban ez fajtától és helyi időjárási viszonyoktól függően változhat, ezért mindig vedd figyelembe a saját kerted körülményeit.

Akkumulátoros metszőolló: Könnyű, gyors és kevésbé fárasztó, mint a hagyományos ollók.

Teleszkópos ágvágó: Magasabb ágak elérésére alkalmas, csökkenti a létrán történő veszélyes mászkálást.

Szecskázó: A levágott ágak és nyesedékek aprítására, komposztálásra.

2. Talaj előkészítése a tavaszi ültetéshez:

A talaj tavaszi előkészítésének gyors és hatékony módjai középpontjában a talaj szerkezetének és termékenységének javítása áll, miközben minimalizáljuk a munkát és a talajban élő mikroorganizmusok zavarását.

a tavaszi kerti munkákhoz szükséges eszközök:

Elektromos vagy akkumulátoros kultivátor: A talaj fellazítására és szellőztetésére, kevésbé zavarja a talajlakó élőlényeket, mint a nagyobb traktorok.

Komposztkeverő: A komposzt egyenletes elosztásához a talajban.

Gyomláló eszközök: Kézi gyomlálók vagy akkumulátoros gyomirtók, amelyek segítenek a nem kívánt növények eltávolításában.

3. A lemosó permetezés

A kártevők és a télen a növényeken maradt kórokozók eltávolítása. Ez a fajta permetezés különösen fontos a gyümölcsfák és cserjék esetében, mivel segít megelőzni a kártevők és betegségek tavaszi elszaporodását. A lemosó permetezést általában a következő időpontokban célszerű elvégezni:

  • Tél vége, korai tavasz: A lemosó permetezést legideálisabb a kora tavaszi időszakban, még a rügyek duzzadása előtt végezni, amikor a növények még pihenő állapotban vannak, de a hőmérséklet már emelkedik a fagypont felett.
  • Rügyfakadás előtt: A lemosó permetezésnek meg kell előznie a rügyfakadást, mivel a nyílt virágokra vagy fiatal levelekre kerülő lemosó szer károsíthatja a növényeket.
  • Időjárási viszonyok: Válassz száraz, szélcsendes napot a permetezéshez, hogy a permetlé ne folyjon le gyorsan a növényről és ne kerüljön szét a szél által. A permetezést akkor kell elvégezni, amikor fagymentes időszak várható, tehát az éjszakai hőmérsékletnek is a fagypont felett kell maradnia.

Kézi permetezők: Növényvédelmi szerek környezetbarát alkalmazására.

Szólj hozzá!

Echo akció láncfűrész

Akcióban a japánok: ECHO tavaszi leárazás

Itt a tavasz, így az ECHO japán márka magyarországi forgalmazója rengeteg akcióval kedveskedik a kertészkedőknek. Legyen szó benzines gépekről vagy akár akkumulátoros eszközökről, most van itt az ideje válogatni a nagy múltú gépcsalád tagjaiból, hiszen kedvező árakon vásárolhatjuk meg ezeket a szuper eszközöket. Miért érdemes ECHO-t választani? A több mint 70 éves gyártó vállalkozás nem

Tovább a cikkre »
a tavasz egyik jellegzetes virága

Tavaszi gondolatok

A tavaszi kert rendezettségének és természetességének egyensúlya kulcsfontosságú a fenntartható és vizuálisan vonzó kerti tér kialakításához.

Tovább a cikkre »
2024 új év

Boldog Új Évet kívánunk!

Eljött 2024, így minden kedves új és régi vásárlónknak, látogatónknak BOLDOG ÚJ ÉVET kívánunk! Az idei évet, mint az összes eddigit is leltárral indítjuk, így a rendeléseket tudjuk fogadni, de a rendelések feldolgozását és a csomagolást csak 2024.01.15-én tudjuk megkezdeni, azt követően fogunk tudni szállítani, így a leltár és ünnepek alatt beérkezett megrendelések után, leghamarabb

Tovább a cikkre »
Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft