Júliusi kerti teendők

júliusi kerti teendők

Júliusban is számos fontos teendő vár minket a kertben, a teljesség igénye nélkül emeltünk ki ezekből néhány fontosat.

Locsolás

  • A július talán a nyár legmelegebb hónapja, ezért az egyik legfontosabb teendőnk a növényeink számára a megfelelő vízutánpótlás biztosítása. Fontos azonban, hogy mikor és mennyit locsolunk! Lássuk a szempontokat:
  • Lehetőség szerint a kora reggeli órákban locsoljunk, mert ilyenkor nem párologtatja el a nap pillanatok alatt a vizet, így van ideje a növényeknek felszívni azt.
  • A túl kevés víz locsolásával azt érjük el, hogy növényeink gyökérzetét közel tartjuk a föld felszínhez, így sérülékennyé válnak. Locsoljunk bőségesen, de csak annyit, hogy ne álljon a víz a földön,
  • Próbáljuk elkerülni az esti locsolást, mert ilyenkor olyan mennyiségű kipárolgásnak adunk utat, amely főleg a gyep esetén majdnem biztos, hogy gombásodáshoz vezet.

Tápanyag utánpótlás júliusban?

A nyári hónapokban a legerősebb a növényeink aktivitása, ezért ilyenkor használják a legtöbb tápanyagot is. Azzal is sokat segítünk, ha természetes megoldást, választunk, (pl. csalán lével való locsolást), de ha erre nincs lehetőségünk, akkor számos műtrágya készítményt, vagy akár lombtrágyákat is alkalmazhatunk az előírásokat betartva. Ne feledkezzünk meg a humusz pótlásáról sem, amelyet leginkább valamilyen trágya kijuttatásával tudunk a legegyszerűbben megoldani.

Levéltetvek

Akik a nyár elején túl voltak az első küzdelmeken a levéltetvek elleni harcban, azok valószínű szomorúan fogadják majd, hogy ebben a hónapban általában újra előkerülnek ezek az apró kártevők. Erről a témáról egy korábbi írásunkból részletesen tájékozódhatsz, csak kattints ide.

Konyhakert júliusban

Már számos növényt szüretelhetünk a júliusi időszakban, érik a paprika, a paradicsom, ez utóbbinak a kacsolása, ritkítása is időszerűvé vált, A gyümölcsök egy része már leérett, a többi pedig folyamatban van, agy állandó feladat az egész éves munkánk eredményének, a gyümölcsöknek és zöldségeknek a szüretelése. Lehetőség szerint ne hagyjuk ott a talajra lehullott gyümölcsöt, mert egyrészt eredni kezd, amelynek kellemetlen szaga lehet, másrészt oda vonzza a darazsakat, amelyek nem szívesen látott vendégek. Jobban járunk, ha a lehullott, nem fogyasztható terméseket mielőbb a komposztba helyezzük, A komposztálásról már írtunk korábban, ha érdekel téma, akkor itt olvashatsz róla.

Sövények nyírása

Ez tavasztól őszig szinte állandó feladat is lehet, de fontos betartani, hogy mit mikor csinálunk Virágzó bokrokat ne nyírjunk, ha óriási a kánikula, akkor is érdemes várni pár napot, . Bővebben a sövényvágásról itt olvashatsz.

Szólj hozzá!

Echo akció láncfűrész

Akcióban a japánok: ECHO tavaszi leárazás

Itt a tavasz, így az ECHO japán márka magyarországi forgalmazója rengeteg akcióval kedveskedik a kertészkedőknek. Legyen szó benzines gépekről vagy akár akkumulátoros eszközökről, most van itt az ideje válogatni a nagy múltú gépcsalád tagjaiból, hiszen kedvező árakon vásárolhatjuk meg ezeket a szuper eszközöket. Miért érdemes ECHO-t választani? A több mint 70 éves gyártó vállalkozás nem

Tovább a cikkre »
a tavasz egyik jellegzetes virága

Tavaszi gondolatok

A tavaszi kert rendezettségének és természetességének egyensúlya kulcsfontosságú a fenntartható és vizuálisan vonzó kerti tér kialakításához.

Tovább a cikkre »
2024 új év

Boldog Új Évet kívánunk!

Eljött 2024, így minden kedves új és régi vásárlónknak, látogatónknak BOLDOG ÚJ ÉVET kívánunk! Az idei évet, mint az összes eddigit is leltárral indítjuk, így a rendeléseket tudjuk fogadni, de a rendelések feldolgozását és a csomagolást csak 2024.01.15-én tudjuk megkezdeni, azt követően fogunk tudni szállítani, így a leltár és ünnepek alatt beérkezett megrendelések után, leghamarabb

Tovább a cikkre »
Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft