Júliusi kerti teendők

júliusi kerti teendők

Júliusban is számos fontos teendő vár minket a kertben, a teljesség igénye nélkül emeltünk ki ezekből néhány fontosat.

Locsolás

  • A július talán a nyár legmelegebb hónapja, ezért az egyik legfontosabb teendőnk a növényeink számára a megfelelő vízutánpótlás biztosítása. Fontos azonban, hogy mikor és mennyit locsolunk! Lássuk a szempontokat:
  • Lehetőség szerint a kora reggeli órákban locsoljunk, mert ilyenkor nem párologtatja el a nap pillanatok alatt a vizet, így van ideje a növényeknek felszívni azt.
  • A túl kevés víz locsolásával azt érjük el, hogy növényeink gyökérzetét közel tartjuk a föld felszínhez, így sérülékennyé válnak. Locsoljunk bőségesen, de csak annyit, hogy ne álljon a víz a földön,
  • Próbáljuk elkerülni az esti locsolást, mert ilyenkor olyan mennyiségű kipárolgásnak adunk utat, amely főleg a gyep esetén majdnem biztos, hogy gombásodáshoz vezet.

Tápanyag utánpótlás júliusban?

A nyári hónapokban a legerősebb a növényeink aktivitása, ezért ilyenkor használják a legtöbb tápanyagot is. Azzal is sokat segítünk, ha természetes megoldást, választunk, (pl. csalán lével való locsolást), de ha erre nincs lehetőségünk, akkor számos műtrágya készítményt, vagy akár lombtrágyákat is alkalmazhatunk az előírásokat betartva. Ne feledkezzünk meg a humusz pótlásáról sem, amelyet leginkább valamilyen trágya kijuttatásával tudunk a legegyszerűbben megoldani.

Levéltetvek

Akik a nyár elején túl voltak az első küzdelmeken a levéltetvek elleni harcban, azok valószínű szomorúan fogadják majd, hogy ebben a hónapban általában újra előkerülnek ezek az apró kártevők. Erről a témáról egy korábbi írásunkból részletesen tájékozódhatsz, csak kattints ide.

Konyhakert júliusban

Már számos növényt szüretelhetünk a júliusi időszakban, érik a paprika, a paradicsom, ez utóbbinak a kacsolása, ritkítása is időszerűvé vált, A gyümölcsök egy része már leérett, a többi pedig folyamatban van, agy állandó feladat az egész éves munkánk eredményének, a gyümölcsöknek és zöldségeknek a szüretelése. Lehetőség szerint ne hagyjuk ott a talajra lehullott gyümölcsöt, mert egyrészt eredni kezd, amelynek kellemetlen szaga lehet, másrészt oda vonzza a darazsakat, amelyek nem szívesen látott vendégek. Jobban járunk, ha a lehullott, nem fogyasztható terméseket mielőbb a komposztba helyezzük, A komposztálásról már írtunk korábban, ha érdekel téma, akkor itt olvashatsz róla.

Sövények nyírása

Ez tavasztól őszig szinte állandó feladat is lehet, de fontos betartani, hogy mit mikor csinálunk Virágzó bokrokat ne nyírjunk, ha óriási a kánikula, akkor is érdemes várni pár napot, . Bővebben a sövényvágásról itt olvashatsz.

Szólj hozzá!

zöld-hulladék komposzt ágdaráló

Téli nyüglönc: még mindig sok a falevél, zöld-hulladék

Az idei év decemberébe is úgy fogunk belépni, hogy még mindig nagyon sok fa tele van levéllel. Az elhúzódó jó-időnek ez most a böjtje, hiszen a legtöbb településen a zöld-hulladék elszállítás decembertől már szünetel és egészen tavaszig nem fogják elvinni az össze szedett leveleket, gallyakat. Mégis mit tegyünk? A zsákokba összegyűjtött levelek tavaszig nem maradhatnak

Tovább a cikkre »
kertigépek téliesítése

A gépek téliesítése

Hosszúra nyúlik az ősz, a gépek téliesítése ilyen időben talán eszünkbe sem jut,hiszen egészen kellemes az idő, de mégis lassan érdemes felkészítenünk segítőtársainkat pihenőidejükre! Tippek a hosszabb élettartam és hatékony működés érdekében

Tovább a cikkre »
láncvezető akció 4+1 ajándék

Fűrészkiegészítők – láncvezetők csomagban! 4+1 ajándék

A láncfűrész kiegészítők szezonja következik, hiszen a legtöbben most, a téli – fűtési időszakra és a fakitermelés idejére veszik elő először a fűrészeiket! Ez a szezonnyitó időszakot most egy akcióval kezdjük! A legkedvezőbb ajánlatunk, az, hogy az alábbi kiegészítőket, láncvezetőket, fűrészláncokat, csillagkerekeket és betétgyűrűket is leáraztuk! Összeraktunk 5 db-os csomagokat, hogy ebből egyet ajándékba adjunk!

Tovább a cikkre »
ECHO

Japánok akcióban! Országos ECHO promóció

40 és 50 V-os akkus, valamint benzinmotoros ECHO gépek kedvezménnyel! Láncfűrészek és az 50 V-os kategória: a benzinmotoros láncfűrészek árkedvezménnyel kaphatók, az 50V-os akkus kategória gépei esetében, ha akkumulátorral vásárolod a gépet, akkor az akku ajándék, ennek az ára kerül elengedésre! 40 V-os akkus kategória Csomagban olcsóbb! Ez a jelenlegi akciónk jelmondata. Az ECHO 40V-os

Tovább a cikkre »
echo akció

A legjobb benzines láncfűrészek most extra kedvezménnyel

Az októberrel berobbantak az őszi akciók! Az összes közül az egyik legjobb a japán ECHO gépeire meghirdetett akció, melynek keretében néhány benzinmotoros és jó pár akkumulátoros gép is extra kedvezménnyel vásárolható meg. Hamarosan az akkus gépekre vonatkozó akciót is bemutatjuk, de most lássuk a nagy kedvenceket, a láncfűrészeket!

Tovább a cikkre »
Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft