Sövényvágás tippek

Számos sövényvágó gépet vásárolhattok tőlünk, de hiába van jó géped, ha nem tudod mikor és hogyan használod jól! Most ebben próbálunk a segítségetekre lenni! Legyen a legszebb sövény a tiétek! 🙂

Sövényvágók

Mikor ültetünk sövényt?

A friss, sövényeknek szánt növényeket általában ősszel ültetjük, szeptember és november eleje között, így a friss telepítés gyökereinek az első fagyok előtt még van ideje megindulni a még meleg talajban. Természetesen lehet egyéb időszakokban is ültetni, de azt figyelembe kell venni, hogy az elültetett növények akár nagyobb gondoskodás mellett sem biztos, hogy megmaradnak, főleg a nyári időszakban, amikor az erős napsütés és kevés csapadék hatására sokkal nagyobb a kiszáradás veszélye.

Mikor kell sövényt vágni?

A fiatal, friss őszi ültetést március – április magasságában érdemes erőteljesen visszavágni, hiszen a tövek ezáltal tudnak megvastagodni és erősödni. Ha már nem fiatal sövényünk van, legalább egy éves, akkor történhet a formaadó nyírás. Ezt április hónap közepétől érdemes elkezdeni, mert a hideg nem kedvez a vágott felületnek, viszont a napsütéses, de nem túl meleg idő elősegíti a gyógyulást. Az örökzöld sövényeknél általában elegendő egyszeri nyírás, a fásszárú lomhullatók esetében szükséges lehet több alkalommal is, de az éves utolsó nyírást lehetőség szerint legkésőbb szeptember első felében kell elvégezni, hogy legyen még ideje regenerálódni a fagyok előtt.

Hogyan vágjunk sövényt?

Több szabály is van amit érdemes fejben tartani!

Egyszerre ne túl sokat vágjunk! A friss növekedés legfeljebb 3/4 részét távolítsuk el.

Virágzó bokrot ne metsszünk! Várjuk meg a virágzás végét, a friss rügyeket óvjuk!

Először a túlnőtt vastagabb ágakat távolítsuk el.

A sövények alját mindig hagyjuk kicsit szélesebbre ha lehetséges, így éri a napfény az alsó ágakat is.

Az oldalsó vágásnál, de a sövény tetejénél is a legbiztosabb, pontos és egyenes felület kialakítását úgy érhetjük el, ha a kívánt szélességben vagy magasságban kifeszítünk egy- egy spárgát, melyhez igazodunk a vágás során.

Vigyázzunk a madarakra! A munka megkezdése előtt győződjünk meg róla, hogy a vágás útjába nem esik madárfészek!

Milyen gépet válassz?

Nálunk elektromos, akkumulátoros és benzinmotoros gépet is találsz. Ha nagy teljesítményű, erős gépre van szükséged, akár mindennapi használatra, akkor egyértelműen a benzinmotoros gépet ajánljuk. Ahol adott az elektromos áram, kis kertekben, téli kertekben, bio kertekben, ott az elektromos eszközök használata elegendő, vagy akár akkumulátoros eszközök is elérhetők, amelyek nagy teljesítményükkel ma már vetekszenek a motoros gépekkel. Hosszas munkavégzésre akár pótakkumulátorokat is vihetünk magunkkal, így a csendes működés mellett egy maximális teljesítményt nyújtó, környezetbarát, erős és megbízható eszközünk lesz.

Elektromos sövényvágók:

Ház körüli munkákra és biokertészetekbe.

Az elektromos sövényvágók csendesek, zajszennyezésük alacsony, és kipufogógázzal nem szennyezik a környezetüket.

Jelenleg az 550W teljesítményű HC-560 és a 700W teljesítményű HCR-610 szerepel a kínálatunkban.

Akkumulátoros sövényvágók

Az ECHO akkumulátoros gépei a csendesek, a LI-Ion akkumulátoroknak köszönhetően tartós, hosszan tartó munkára alkalmasak, szénkefe nélküli, karbantartásmentes motorjukkal igazán tartós és kényelmes munkaeszközök. Nincs zaj, nincs kipufogógáz, de így is megfelelő teljesítmény áll rendelkezésre.

Benzinmotoros sövényvágók

Az ECHO sövényvágókat úgy tervezték, hogy tartósak, könnyűek és jól kiegyensúlyozottak legyenek. Könnyű fogaskerék-tokkal, hosszú élettartamú pengékkel és a rezgést csökkentő motortartókkal professzionális teljesítményt és kényelmes munkavégzést biztosítanak.

A kipufogócsövek iránya, sövényvágó fogantyúinak kialakítása és a fejlett hűtési technológia kiküszöböli a sövény károsodásának kockázatát, és a gépkezelőtől ellentétes irányba távozik a kipufogógáz.

Büszkék vagyunk arra, hogy odafigyelünk olyan apró részletekre, amelyek kényelmesebbé és hatékonyabbá teszik a munkát

0,6 – 1 kW teljesítményig kínálunk benzinmotoros sövényvágókat. Speciálisan forgatható fogantyúval, hosszú nyéllel is gyártunk gépeket, az igényeknek megfelelően akár 135 fokkal elforgatható vágóéllel szerelt eszköz is található a kínálatunkban.

Szólj hozzá!

zöld-hulladék komposzt ágdaráló

Téli nyüglönc: még mindig sok a falevél, zöld-hulladék

Az idei év decemberébe is úgy fogunk belépni, hogy még mindig nagyon sok fa tele van levéllel. Az elhúzódó jó-időnek ez most a böjtje, hiszen a legtöbb településen a zöld-hulladék elszállítás decembertől már szünetel és egészen tavaszig nem fogják elvinni az össze szedett leveleket, gallyakat. Mégis mit tegyünk? A zsákokba összegyűjtött levelek tavaszig nem maradhatnak

Tovább a cikkre »
kertigépek téliesítése

A gépek téliesítése

Hosszúra nyúlik az ősz, a gépek téliesítése ilyen időben talán eszünkbe sem jut,hiszen egészen kellemes az idő, de mégis lassan érdemes felkészítenünk segítőtársainkat pihenőidejükre! Tippek a hosszabb élettartam és hatékony működés érdekében

Tovább a cikkre »
láncvezető akció 4+1 ajándék

Fűrészkiegészítők – láncvezetők csomagban! 4+1 ajándék

A láncfűrész kiegészítők szezonja következik, hiszen a legtöbben most, a téli – fűtési időszakra és a fakitermelés idejére veszik elő először a fűrészeiket! Ez a szezonnyitó időszakot most egy akcióval kezdjük! A legkedvezőbb ajánlatunk, az, hogy az alábbi kiegészítőket, láncvezetőket, fűrészláncokat, csillagkerekeket és betétgyűrűket is leáraztuk! Összeraktunk 5 db-os csomagokat, hogy ebből egyet ajándékba adjunk!

Tovább a cikkre »
ECHO

Japánok akcióban! Országos ECHO promóció

40 és 50 V-os akkus, valamint benzinmotoros ECHO gépek kedvezménnyel! Láncfűrészek és az 50 V-os kategória: a benzinmotoros láncfűrészek árkedvezménnyel kaphatók, az 50V-os akkus kategória gépei esetében, ha akkumulátorral vásárolod a gépet, akkor az akku ajándék, ennek az ára kerül elengedésre! 40 V-os akkus kategória Csomagban olcsóbb! Ez a jelenlegi akciónk jelmondata. Az ECHO 40V-os

Tovább a cikkre »
echo akció

A legjobb benzines láncfűrészek most extra kedvezménnyel

Az októberrel berobbantak az őszi akciók! Az összes közül az egyik legjobb a japán ECHO gépeire meghirdetett akció, melynek keretében néhány benzinmotoros és jó pár akkumulátoros gép is extra kedvezménnyel vásárolható meg. Hamarosan az akkus gépekre vonatkozó akciót is bemutatjuk, de most lássuk a nagy kedvenceket, a láncfűrészeket!

Tovább a cikkre »
Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft