Talajművelés kisokos – jó a kapálógép nekem is?

kapálógép

Az ásás – kapálás ideje még nem jött el, hiszen a talaj még fagyos, van még egy bő hónapunk felkészülni rá. A felkészüléshez adunk most tippeket, hogy megkönnyítsük a döntést, milyen újdonságot érdemes választanod ahhoz, hogy a lehető legkevésbé legyen megterhelő a legnagyobb fizikai munkát jelentő talajművelés. Itt a rotakapa kisokos!

A rotációs kapát  vagy más néven kapáló gépeket talajművelésre használjuk. Előkészíthetjük vele az ágyást első de másodvetéshez is, fellazíthatjuk a földet, beforgathatjuk a trágyát és gyomtalanításra is használható. Egyes típusok adapterekkel bővítve hóekeként vagy fűnyíróként is használhatók.

A kapálógépeket majd márciustól érdemes használni, amikor már nincs megfagyva a talaj és könnyedén dolgozhatunk velük.

Mire való a rotációs kapa?

A kézi kapálás vagy ásás kiváltására, a talaj fellazítására, trágya beforgatására és gyommentesítésre is használjuk. Tavasszal, már a korai talajművelési munkáknál előkerül, hiszen a veteményezés, vagy bármilyen ágyás készítés, akár füvesítés előtti talaj előkészítés esetén is használhatjuk. Sokan gondolják, hogy nincs rá szükségük, hiszen kézzel kisebb helyeken jobban boldogulnak, de ma már számos típus közül választhatunk, akár kisebb ágyásokon, vagy nagyobb területen dolgozunk, találunk hozzá való gépet. Ha megvásároljuk a megfelelő kapagépet, akkor egész évben használhatjuk, hiszen a nyári másodvetésnél, gyommentesítésre, vagy az őszi talajrendezéshez is is használhatjuk. Amennyiben olyan típust választunk, amely télen hótolásra is alkalmas, akkor tulajdonképpen egész évre társunk lesz és a legnehezebb fizikai munkákat váltja ki.

Hogyan válasszunk kapáló gépet?

Nagyon fontos, hogy mennyit és mire fogjuk használni, mennyire kell könnyen irányíthatónak és fordulékonynak lennie, illetve milyen funkciókra szeretnénk még bevetni? Kaphatók elektromos és benzinmotoros kapálógépek is, kisebb és nagyobb teljesítménnyel és állítható kapálási mélységgel. Kis kertbe, keskeny ágyásokhoz nem érdemes egy ipari teljesítményű drága gépet választani, hiszen sosem térül meg a vásárlás, de ha nagy kertbe választunk egy kis teljesítményű hobbi gépet, azt is meg fogjuk bánni. Mindig a saját szükségleteinkhez válasszuk ki az eszközöket, így tudjuk a lehető legjobb befektetést elérni, amely pénzben, időben és elégedettségben is megtérül.

Lássuk a kínálatot!

Szólj hozzá!

Echo akció láncfűrész

Akcióban a japánok: ECHO tavaszi leárazás

Itt a tavasz, így az ECHO japán márka magyarországi forgalmazója rengeteg akcióval kedveskedik a kertészkedőknek. Legyen szó benzines gépekről vagy akár akkumulátoros eszközökről, most van itt az ideje válogatni a nagy múltú gépcsalád tagjaiból, hiszen kedvező árakon vásárolhatjuk meg ezeket a szuper eszközöket. Miért érdemes ECHO-t választani? A több mint 70 éves gyártó vállalkozás nem

Tovább a cikkre »
a tavasz egyik jellegzetes virága

Tavaszi gondolatok

A tavaszi kert rendezettségének és természetességének egyensúlya kulcsfontosságú a fenntartható és vizuálisan vonzó kerti tér kialakításához.

Tovább a cikkre »
2024 új év

Boldog Új Évet kívánunk!

Eljött 2024, így minden kedves új és régi vásárlónknak, látogatónknak BOLDOG ÚJ ÉVET kívánunk! Az idei évet, mint az összes eddigit is leltárral indítjuk, így a rendeléseket tudjuk fogadni, de a rendelések feldolgozását és a csomagolást csak 2024.01.15-én tudjuk megkezdeni, azt követően fogunk tudni szállítani, így a leltár és ünnepek alatt beérkezett megrendelések után, leghamarabb

Tovább a cikkre »
Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft