Talajművelés kisokos – jó a kapálógép nekem is?

kapálógép

Az ásás – kapálás ideje még nem jött el, hiszen a talaj még fagyos, van még egy bő hónapunk felkészülni rá. A felkészüléshez adunk most tippeket, hogy megkönnyítsük a döntést, milyen újdonságot érdemes választanod ahhoz, hogy a lehető legkevésbé legyen megterhelő a legnagyobb fizikai munkát jelentő talajművelés. Itt a rotakapa kisokos!

A rotációs kapát  vagy más néven kapáló gépeket talajművelésre használjuk. Előkészíthetjük vele az ágyást első de másodvetéshez is, fellazíthatjuk a földet, beforgathatjuk a trágyát és gyomtalanításra is használható. Egyes típusok adapterekkel bővítve hóekeként vagy fűnyíróként is használhatók.

A kapálógépeket majd márciustól érdemes használni, amikor már nincs megfagyva a talaj és könnyedén dolgozhatunk velük.

Mire való a rotációs kapa?

A kézi kapálás vagy ásás kiváltására, a talaj fellazítására, trágya beforgatására és gyommentesítésre is használjuk. Tavasszal, már a korai talajművelési munkáknál előkerül, hiszen a veteményezés, vagy bármilyen ágyás készítés, akár füvesítés előtti talaj előkészítés esetén is használhatjuk. Sokan gondolják, hogy nincs rá szükségük, hiszen kézzel kisebb helyeken jobban boldogulnak, de ma már számos típus közül választhatunk, akár kisebb ágyásokon, vagy nagyobb területen dolgozunk, találunk hozzá való gépet. Ha megvásároljuk a megfelelő kapagépet, akkor egész évben használhatjuk, hiszen a nyári másodvetésnél, gyommentesítésre, vagy az őszi talajrendezéshez is is használhatjuk. Amennyiben olyan típust választunk, amely télen hótolásra is alkalmas, akkor tulajdonképpen egész évre társunk lesz és a legnehezebb fizikai munkákat váltja ki.

Hogyan válasszunk kapáló gépet?

Nagyon fontos, hogy mennyit és mire fogjuk használni, mennyire kell könnyen irányíthatónak és fordulékonynak lennie, illetve milyen funkciókra szeretnénk még bevetni? Kaphatók elektromos és benzinmotoros kapálógépek is, kisebb és nagyobb teljesítménnyel és állítható kapálási mélységgel. Kis kertbe, keskeny ágyásokhoz nem érdemes egy ipari teljesítményű drága gépet választani, hiszen sosem térül meg a vásárlás, de ha nagy kertbe választunk egy kis teljesítményű hobbi gépet, azt is meg fogjuk bánni. Mindig a saját szükségleteinkhez válasszuk ki az eszközöket, így tudjuk a lehető legjobb befektetést elérni, amely pénzben, időben és elégedettségben is megtérül.

Lássuk a kínálatot!

Szólj hozzá!

zöld-hulladék komposzt ágdaráló

Téli nyüglönc: még mindig sok a falevél, zöld-hulladék

Az idei év decemberébe is úgy fogunk belépni, hogy még mindig nagyon sok fa tele van levéllel. Az elhúzódó jó-időnek ez most a böjtje, hiszen a legtöbb településen a zöld-hulladék elszállítás decembertől már szünetel és egészen tavaszig nem fogják elvinni az össze szedett leveleket, gallyakat. Mégis mit tegyünk? A zsákokba összegyűjtött levelek tavaszig nem maradhatnak

Tovább a cikkre »
kertigépek téliesítése

A gépek téliesítése

Hosszúra nyúlik az ősz, a gépek téliesítése ilyen időben talán eszünkbe sem jut,hiszen egészen kellemes az idő, de mégis lassan érdemes felkészítenünk segítőtársainkat pihenőidejükre! Tippek a hosszabb élettartam és hatékony működés érdekében

Tovább a cikkre »
láncvezető akció 4+1 ajándék

Fűrészkiegészítők – láncvezetők csomagban! 4+1 ajándék

A láncfűrész kiegészítők szezonja következik, hiszen a legtöbben most, a téli – fűtési időszakra és a fakitermelés idejére veszik elő először a fűrészeiket! Ez a szezonnyitó időszakot most egy akcióval kezdjük! A legkedvezőbb ajánlatunk, az, hogy az alábbi kiegészítőket, láncvezetőket, fűrészláncokat, csillagkerekeket és betétgyűrűket is leáraztuk! Összeraktunk 5 db-os csomagokat, hogy ebből egyet ajándékba adjunk!

Tovább a cikkre »
ECHO

Japánok akcióban! Országos ECHO promóció

40 és 50 V-os akkus, valamint benzinmotoros ECHO gépek kedvezménnyel! Láncfűrészek és az 50 V-os kategória: a benzinmotoros láncfűrészek árkedvezménnyel kaphatók, az 50V-os akkus kategória gépei esetében, ha akkumulátorral vásárolod a gépet, akkor az akku ajándék, ennek az ára kerül elengedésre! 40 V-os akkus kategória Csomagban olcsóbb! Ez a jelenlegi akciónk jelmondata. Az ECHO 40V-os

Tovább a cikkre »
echo akció

A legjobb benzines láncfűrészek most extra kedvezménnyel

Az októberrel berobbantak az őszi akciók! Az összes közül az egyik legjobb a japán ECHO gépeire meghirdetett akció, melynek keretében néhány benzinmotoros és jó pár akkumulátoros gép is extra kedvezménnyel vásárolható meg. Hamarosan az akkus gépekre vonatkozó akciót is bemutatjuk, de most lássuk a nagy kedvenceket, a láncfűrészeket!

Tovább a cikkre »
Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft