Kertigépek és eszközök téliesítése

kertigép téliesítése

A láncfűrészek téliesítéséről már írtunk, de most ezt is felelevenítjük, valamint írunk arról is, hogy milyen módon érdemes elrakni a téli időszakra azokat a a gépeket, amelyeket nem használunk ilyenkor.

Fűrészek téliesítése

A láncfűrészek általában használatban maradnak télen, ezért ezeknél a gépeknél már a legtöbb esetben létezik téli üzemmód. Ez az üzemmód a meleg levegőt a légszűrő felé irányítja, ezzel akadályozza meg a fagyást.

Fűnyírók, fűkaszák, egyéb benzinmotoros gépek

A benzin etanol tartalma miatt idővel vizet ereszt, így télire a motoros gépekből ki kell hajtani, vagy le kell engedni a benzint és ki kell járatni a maradékot a karburátorból, mert a víz, a tönkrement üzemanyag tönkreteheti a gépeinket is. Most érdemes pótolni a motorolajat, kitisztítania levegőszűrőt, vagy akár cserélni, az állapotától függően. Nézzük át a gépek valamennyi tartozékát a takarítást követően és ha hibát találunk, csorba fűnyírókést, törött műanyag részeket, vagy egyéb működési zavart is tapasztalunk, akkor szervizelésre is ez a legjobb időszak, hiszen ilyenkor akár napok alatt is végeznek a javítással, míg tavasszal, amikor jóval többen viszik a gépet szervizbe, ez hetekre is elhúzódhat a hosszú várakozási idő miatt.

Garanciális gépeknél is kifejezetten fontos például a levegőszűrő cseréje, vagy akár a teljes átvizsgálás, még ha éppen nem tartunk a kötelező szerviznél akkor is. Mindezzel gondoskodhatunk arról, hogy kedvenc kerti eszközeinket még sok évig használhassuk hibamentesen!

Akkumulátoros gépek téliesítése

A takarítás és szerviz tekintetében pontosan ugyanazt javasoljuk, mint a benzinmotoros gépek esetében: portalanítsuk és tegyük rendbe a gépeket mielőtt elindul a téli álmuk. Amire igazán érdemes figyelni az az akkumulátor, amelyre akkor tudunk a legjobban vigyázni, ha van lehetőség szoba hőmérsékleten és kb 50% töltöttséggel tárolni. Amennyiben lehet, akkor azakksikat ne tároljuk fagypont alatt.

További kerti eszközök

Így november végén, december elején már megérkeznek a fagyok, így aki nem tette, az most már mindenképp víztelenítse a locsoló eszközöket. Amiben víz marad és nem tudjuk fagymentes helyen tárolni, az majdnem biztos, hogy tönkre is megy, hiszen a jég tönkreteszi ezeket. Tekerjük fel a slagot, a porlasztó-locsoló végeket szárítsuk ki és mehetnek a kerti tárolóba! Ha nem szigetelt a kerti csap, akkor ideje azt is téliesíteni, valamint a kézi szerszámokat is érdemes letakarítani.

kertigépek téliesítése

Szólj hozzá!

zöld-hulladék komposzt ágdaráló

Téli nyüglönc: még mindig sok a falevél, zöld-hulladék

Az idei év decemberébe is úgy fogunk belépni, hogy még mindig nagyon sok fa tele van levéllel. Az elhúzódó jó-időnek ez most a böjtje, hiszen a legtöbb településen a zöld-hulladék elszállítás decembertől már szünetel és egészen tavaszig nem fogják elvinni az össze szedett leveleket, gallyakat. Mégis mit tegyünk? A zsákokba összegyűjtött levelek tavaszig nem maradhatnak

Tovább a cikkre »
kertigépek téliesítése

A gépek téliesítése

Hosszúra nyúlik az ősz, a gépek téliesítése ilyen időben talán eszünkbe sem jut,hiszen egészen kellemes az idő, de mégis lassan érdemes felkészítenünk segítőtársainkat pihenőidejükre! Tippek a hosszabb élettartam és hatékony működés érdekében

Tovább a cikkre »
láncvezető akció 4+1 ajándék

Fűrészkiegészítők – láncvezetők csomagban! 4+1 ajándék

A láncfűrész kiegészítők szezonja következik, hiszen a legtöbben most, a téli – fűtési időszakra és a fakitermelés idejére veszik elő először a fűrészeiket! Ez a szezonnyitó időszakot most egy akcióval kezdjük! A legkedvezőbb ajánlatunk, az, hogy az alábbi kiegészítőket, láncvezetőket, fűrészláncokat, csillagkerekeket és betétgyűrűket is leáraztuk! Összeraktunk 5 db-os csomagokat, hogy ebből egyet ajándékba adjunk!

Tovább a cikkre »
ECHO

Japánok akcióban! Országos ECHO promóció

40 és 50 V-os akkus, valamint benzinmotoros ECHO gépek kedvezménnyel! Láncfűrészek és az 50 V-os kategória: a benzinmotoros láncfűrészek árkedvezménnyel kaphatók, az 50V-os akkus kategória gépei esetében, ha akkumulátorral vásárolod a gépet, akkor az akku ajándék, ennek az ára kerül elengedésre! 40 V-os akkus kategória Csomagban olcsóbb! Ez a jelenlegi akciónk jelmondata. Az ECHO 40V-os

Tovább a cikkre »
echo akció

A legjobb benzines láncfűrészek most extra kedvezménnyel

Az októberrel berobbantak az őszi akciók! Az összes közül az egyik legjobb a japán ECHO gépeire meghirdetett akció, melynek keretében néhány benzinmotoros és jó pár akkumulátoros gép is extra kedvezménnyel vásárolható meg. Hamarosan az akkus gépekre vonatkozó akciót is bemutatjuk, de most lássuk a nagy kedvenceket, a láncfűrészeket!

Tovább a cikkre »
Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft