logo kertcoop kertigép áruház

Kertigépek és eszközök téliesítése

kertigép téliesítése

A láncfűrészek téliesítéséről már írtunk, de most ezt is felelevenítjük, valamint írunk arról is, hogy milyen módon érdemes elrakni a téli időszakra azokat a a gépeket, amelyeket nem használunk ilyenkor.

Fűrészek téliesítése

A láncfűrészek általában használatban maradnak télen, ezért ezeknél a gépeknél már a legtöbb esetben létezik téli üzemmód. Ez az üzemmód a meleg levegőt a légszűrő felé irányítja, ezzel akadályozza meg a fagyást.

Fűnyírók, fűkaszák, egyéb benzinmotoros gépek

A benzin etanol tartalma miatt idővel vizet ereszt, így télire a motoros gépekből ki kell hajtani, vagy le kell engedni a benzint és ki kell járatni a maradékot a karburátorból, mert a víz, a tönkrement üzemanyag tönkreteheti a gépeinket is. Most érdemes pótolni a motorolajat, kitisztítania levegőszűrőt, vagy akár cserélni, az állapotától függően. Nézzük át a gépek valamennyi tartozékát a takarítást követően és ha hibát találunk, csorba fűnyírókést, törött műanyag részeket, vagy egyéb működési zavart is tapasztalunk, akkor szervizelésre is ez a legjobb időszak, hiszen ilyenkor akár napok alatt is végeznek a javítással, míg tavasszal, amikor jóval többen viszik a gépet szervizbe, ez hetekre is elhúzódhat a hosszú várakozási idő miatt.

Garanciális gépeknél is kifejezetten fontos például a levegőszűrő cseréje, vagy akár a teljes átvizsgálás, még ha éppen nem tartunk a kötelező szerviznél akkor is. Mindezzel gondoskodhatunk arról, hogy kedvenc kerti eszközeinket még sok évig használhassuk hibamentesen!

Akkumulátoros gépek téliesítése

A takarítás és szerviz tekintetében pontosan ugyanazt javasoljuk, mint a benzinmotoros gépek esetében: portalanítsuk és tegyük rendbe a gépeket mielőtt elindul a téli álmuk. Amire igazán érdemes figyelni az az akkumulátor, amelyre akkor tudunk a legjobban vigyázni, ha van lehetőség szoba hőmérsékleten és kb 50% töltöttséggel tárolni. Amennyiben lehet, akkor azakksikat ne tároljuk fagypont alatt.

További kerti eszközök

Így november végén, december elején már megérkeznek a fagyok, így aki nem tette, az most már mindenképp víztelenítse a locsoló eszközöket. Amiben víz marad és nem tudjuk fagymentes helyen tárolni, az majdnem biztos, hogy tönkre is megy, hiszen a jég tönkreteszi ezeket. Tekerjük fel a slagot, a porlasztó-locsoló végeket szárítsuk ki és mehetnek a kerti tárolóba! Ha nem szigetelt a kerti csap, akkor ideje azt is téliesíteni, valamint a kézi szerszámokat is érdemes letakarítani.

kertigépek téliesítése

Szólj hozzá!

FERTŐTLENÍTÉS

Nyári melegben a fertőtlenítés még fontosabb szerepet kap, a magas hőmérséklet és nedvesség ideális környezetet teremt a baktériumok számára.

Tovább a cikkre »
akció : ECHO japán akkus gépek

Akcióban a japán ECHO 40V-os és 56V-os gépei is! Hatalmas kedvezmények!

A június hónap a japán ECHO márka akkumulátoros gépeiről szól! A promócióban 2024.06.30-ig, vagy az akciós készlet erejéig hatalmas kedvezményekkel lehet megvásárolni a hobbi és profi kategóriás akkumulátoros gépeket! Nézzük szerintünk mi a legjobb ajánlat Az akkumulátoros ECHO gépek jelenleg két nagy kategóriába sorolhatók: a hobbi – ház körüli felhasználásra készült kedvezőbb árfekvésű kerti eszközök

Tovább a cikkre »
Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft