Kertigépek és eszközök téliesítése

kertigép téliesítése

A láncfűrészek téliesítéséről már írtunk, de most ezt is felelevenítjük, valamint írunk arról is, hogy milyen módon érdemes elrakni a téli időszakra azokat a a gépeket, amelyeket nem használunk ilyenkor.

Fűrészek téliesítése

A láncfűrészek általában használatban maradnak télen, ezért ezeknél a gépeknél már a legtöbb esetben létezik téli üzemmód. Ez az üzemmód a meleg levegőt a légszűrő felé irányítja, ezzel akadályozza meg a fagyást.

Fűnyírók, fűkaszák, egyéb benzinmotoros gépek

A benzin etanol tartalma miatt idővel vizet ereszt, így télire a motoros gépekből ki kell hajtani, vagy le kell engedni a benzint és ki kell járatni a maradékot a karburátorból, mert a víz, a tönkrement üzemanyag tönkreteheti a gépeinket is. Most érdemes pótolni a motorolajat, kitisztítania levegőszűrőt, vagy akár cserélni, az állapotától függően. Nézzük át a gépek valamennyi tartozékát a takarítást követően és ha hibát találunk, csorba fűnyírókést, törött műanyag részeket, vagy egyéb működési zavart is tapasztalunk, akkor szervizelésre is ez a legjobb időszak, hiszen ilyenkor akár napok alatt is végeznek a javítással, míg tavasszal, amikor jóval többen viszik a gépet szervizbe, ez hetekre is elhúzódhat a hosszú várakozási idő miatt.

Garanciális gépeknél is kifejezetten fontos például a levegőszűrő cseréje, vagy akár a teljes átvizsgálás, még ha éppen nem tartunk a kötelező szerviznél akkor is. Mindezzel gondoskodhatunk arról, hogy kedvenc kerti eszközeinket még sok évig használhassuk hibamentesen!

Akkumulátoros gépek téliesítése

A takarítás és szerviz tekintetében pontosan ugyanazt javasoljuk, mint a benzinmotoros gépek esetében: portalanítsuk és tegyük rendbe a gépeket mielőtt elindul a téli álmuk. Amire igazán érdemes figyelni az az akkumulátor, amelyre akkor tudunk a legjobban vigyázni, ha van lehetőség szoba hőmérsékleten és kb 50% töltöttséggel tárolni. Amennyiben lehet, akkor azakksikat ne tároljuk fagypont alatt.

További kerti eszközök

Így november végén, december elején már megérkeznek a fagyok, így aki nem tette, az most már mindenképp víztelenítse a locsoló eszközöket. Amiben víz marad és nem tudjuk fagymentes helyen tárolni, az majdnem biztos, hogy tönkre is megy, hiszen a jég tönkreteszi ezeket. Tekerjük fel a slagot, a porlasztó-locsoló végeket szárítsuk ki és mehetnek a kerti tárolóba! Ha nem szigetelt a kerti csap, akkor ideje azt is téliesíteni, valamint a kézi szerszámokat is érdemes letakarítani.

kertigépek téliesítése

Szólj hozzá!

Echo akció láncfűrész

Akcióban a japánok: ECHO tavaszi leárazás

Itt a tavasz, így az ECHO japán márka magyarországi forgalmazója rengeteg akcióval kedveskedik a kertészkedőknek. Legyen szó benzines gépekről vagy akár akkumulátoros eszközökről, most van itt az ideje válogatni a nagy múltú gépcsalád tagjaiból, hiszen kedvező árakon vásárolhatjuk meg ezeket a szuper eszközöket. Miért érdemes ECHO-t választani? A több mint 70 éves gyártó vállalkozás nem

Tovább a cikkre »
a tavasz egyik jellegzetes virága

Tavaszi gondolatok

A tavaszi kert rendezettségének és természetességének egyensúlya kulcsfontosságú a fenntartható és vizuálisan vonzó kerti tér kialakításához.

Tovább a cikkre »
2024 új év

Boldog Új Évet kívánunk!

Eljött 2024, így minden kedves új és régi vásárlónknak, látogatónknak BOLDOG ÚJ ÉVET kívánunk! Az idei évet, mint az összes eddigit is leltárral indítjuk, így a rendeléseket tudjuk fogadni, de a rendelések feldolgozását és a csomagolást csak 2024.01.15-én tudjuk megkezdeni, azt követően fogunk tudni szállítani, így a leltár és ünnepek alatt beérkezett megrendelések után, leghamarabb

Tovább a cikkre »
Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft