Láncfűrészek téliesítése

láncfűrészek téliesítése

ECHO fűrészek téliesítése

Az optimális teljesítmény megőrzése és a légszűrő befagyásának elkerülése érdekében érdemes a láncfűrészt téli üzemmódra állítani, vagyis téliesíteni. Ez az üzemmód a meleg levegőt a légszűrő felé irányítja, ezzel akadályozza meg a fagyást. Lássuk hogyan állítható át az üzemmód az egyes ECHO fűrészek esetében:

ECHO láncfűrészek téliesítése

STIHL láncfűrészek téliesítése

Ha 5 foknál alacsonyabb hőmérsékleten szeretnéd használni a láncfűrészed, akkor, ha a fűrésznek van ilyen funkciója – kapcsold át télire a téli/nyári előszűrőt, hogy aktiválja a karburátor előmelegítő rendszert. Ez azért fontos, mert ezzel megelőzheted a karburátor jegesedését, ami tönkre is teheti a géped motorját. Ezen felül pedig néhány dolog van, amire jobban kell figyelni mint meleg időben: rendszeresen tisztítsd a láncféket, valamint a lánckerék fedelét, mert a fagyos időben könnyen ráfagy a nedves fűrészpor. Ha hó is esett, akkor tankolás előtt távolítsd el a havat a az üzemanyagtartályról, mert ha hó kerül a tartályba az komoly gondot okozhat. Figyelj, hogy semmit tömítsen el a hó, vagy a havas fűrészpor.

jani88 nevű felhasználó videója

Mire figyeljünk még télen?

A hideg időben kesztyű és megfelelő meleg ruházat nélkül hamar elkezd fázni az ember, amely miatt csökken a koncentráció és remegnek a kezek! Ezek nem segítenek amikor egy láncfűrésszel dolgozunk! Mindenképp meleg és lehetőség szerint vágásbiztos öltözetben végezzük a munkát!

A hosszú fagyos időszakokban még a puhább fafajták is keménnyé és törékennyé válnak, könnyen repednek, és vágásuk jobban igénybe veszi a fűrészláncot, ezért a fokozott figyelem és óvatosság mellett készüljünk fel reszelővel is a munkára. A munka végén takarítsuk meg a gépet, hiszen ahogy a fűrészpor, úgy a hó is össze tud állni bizonyos részeken. Ha hidegben tároljuk a gépet és rajtahagyjuk a havat, biztos lehetsz benne, hogy ráfagy!

Szólj hozzá!

Echo akció láncfűrész

Akcióban a japánok: ECHO tavaszi leárazás

Itt a tavasz, így az ECHO japán márka magyarországi forgalmazója rengeteg akcióval kedveskedik a kertészkedőknek. Legyen szó benzines gépekről vagy akár akkumulátoros eszközökről, most van itt az ideje válogatni a nagy múltú gépcsalád tagjaiból, hiszen kedvező árakon vásárolhatjuk meg ezeket a szuper eszközöket. Miért érdemes ECHO-t választani? A több mint 70 éves gyártó vállalkozás nem

Tovább a cikkre »
a tavasz egyik jellegzetes virága

Tavaszi gondolatok

A tavaszi kert rendezettségének és természetességének egyensúlya kulcsfontosságú a fenntartható és vizuálisan vonzó kerti tér kialakításához.

Tovább a cikkre »
2024 új év

Boldog Új Évet kívánunk!

Eljött 2024, így minden kedves új és régi vásárlónknak, látogatónknak BOLDOG ÚJ ÉVET kívánunk! Az idei évet, mint az összes eddigit is leltárral indítjuk, így a rendeléseket tudjuk fogadni, de a rendelések feldolgozását és a csomagolást csak 2024.01.15-én tudjuk megkezdeni, azt követően fogunk tudni szállítani, így a leltár és ünnepek alatt beérkezett megrendelések után, leghamarabb

Tovább a cikkre »
Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft