Láncfűrészek téliesítése

láncfűrészek téliesítése

ECHO fűrészek téliesítése

Az optimális teljesítmény megőrzése és a légszűrő befagyásának elkerülése érdekében érdemes a láncfűrészt téli üzemmódra állítani, vagyis téliesíteni. Ez az üzemmód a meleg levegőt a légszűrő felé irányítja, ezzel akadályozza meg a fagyást. Lássuk hogyan állítható át az üzemmód az egyes ECHO fűrészek esetében:

ECHO láncfűrészek téliesítése

STIHL láncfűrészek téliesítése

Ha 5 foknál alacsonyabb hőmérsékleten szeretnéd használni a láncfűrészed, akkor, ha a fűrésznek van ilyen funkciója – kapcsold át télire a téli/nyári előszűrőt, hogy aktiválja a karburátor előmelegítő rendszert. Ez azért fontos, mert ezzel megelőzheted a karburátor jegesedését, ami tönkre is teheti a géped motorját. Ezen felül pedig néhány dolog van, amire jobban kell figyelni mint meleg időben: rendszeresen tisztítsd a láncféket, valamint a lánckerék fedelét, mert a fagyos időben könnyen ráfagy a nedves fűrészpor. Ha hó is esett, akkor tankolás előtt távolítsd el a havat a az üzemanyagtartályról, mert ha hó kerül a tartályba az komoly gondot okozhat. Figyelj, hogy semmit tömítsen el a hó, vagy a havas fűrészpor.

jani88 nevű felhasználó videója

Mire figyeljünk még télen?

A hideg időben kesztyű és megfelelő meleg ruházat nélkül hamar elkezd fázni az ember, amely miatt csökken a koncentráció és remegnek a kezek! Ezek nem segítenek amikor egy láncfűrésszel dolgozunk! Mindenképp meleg és lehetőség szerint vágásbiztos öltözetben végezzük a munkát!

A hosszú fagyos időszakokban még a puhább fafajták is keménnyé és törékennyé válnak, könnyen repednek, és vágásuk jobban igénybe veszi a fűrészláncot, ezért a fokozott figyelem és óvatosság mellett készüljünk fel reszelővel is a munkára. A munka végén takarítsuk meg a gépet, hiszen ahogy a fűrészpor, úgy a hó is össze tud állni bizonyos részeken. Ha hidegben tároljuk a gépet és rajtahagyjuk a havat, biztos lehetsz benne, hogy ráfagy!

Szólj hozzá!

zöld-hulladék komposzt ágdaráló

Téli nyüglönc: még mindig sok a falevél, zöld-hulladék

Az idei év decemberébe is úgy fogunk belépni, hogy még mindig nagyon sok fa tele van levéllel. Az elhúzódó jó-időnek ez most a böjtje, hiszen a legtöbb településen a zöld-hulladék elszállítás decembertől már szünetel és egészen tavaszig nem fogják elvinni az össze szedett leveleket, gallyakat. Mégis mit tegyünk? A zsákokba összegyűjtött levelek tavaszig nem maradhatnak

Tovább a cikkre »
kertigépek téliesítése

A gépek téliesítése

Hosszúra nyúlik az ősz, a gépek téliesítése ilyen időben talán eszünkbe sem jut,hiszen egészen kellemes az idő, de mégis lassan érdemes felkészítenünk segítőtársainkat pihenőidejükre! Tippek a hosszabb élettartam és hatékony működés érdekében

Tovább a cikkre »
láncvezető akció 4+1 ajándék

Fűrészkiegészítők – láncvezetők csomagban! 4+1 ajándék

A láncfűrész kiegészítők szezonja következik, hiszen a legtöbben most, a téli – fűtési időszakra és a fakitermelés idejére veszik elő először a fűrészeiket! Ez a szezonnyitó időszakot most egy akcióval kezdjük! A legkedvezőbb ajánlatunk, az, hogy az alábbi kiegészítőket, láncvezetőket, fűrészláncokat, csillagkerekeket és betétgyűrűket is leáraztuk! Összeraktunk 5 db-os csomagokat, hogy ebből egyet ajándékba adjunk!

Tovább a cikkre »
ECHO

Japánok akcióban! Országos ECHO promóció

40 és 50 V-os akkus, valamint benzinmotoros ECHO gépek kedvezménnyel! Láncfűrészek és az 50 V-os kategória: a benzinmotoros láncfűrészek árkedvezménnyel kaphatók, az 50V-os akkus kategória gépei esetében, ha akkumulátorral vásárolod a gépet, akkor az akku ajándék, ennek az ára kerül elengedésre! 40 V-os akkus kategória Csomagban olcsóbb! Ez a jelenlegi akciónk jelmondata. Az ECHO 40V-os

Tovább a cikkre »
echo akció

A legjobb benzines láncfűrészek most extra kedvezménnyel

Az októberrel berobbantak az őszi akciók! Az összes közül az egyik legjobb a japán ECHO gépeire meghirdetett akció, melynek keretében néhány benzinmotoros és jó pár akkumulátoros gép is extra kedvezménnyel vásárolható meg. Hamarosan az akkus gépekre vonatkozó akciót is bemutatjuk, de most lássuk a nagy kedvenceket, a láncfűrészeket!

Tovább a cikkre »
Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft