Hosszú hétvége: alkalmak, nyitva tartás

nyitva tartás hétvége

Kevés hosszú hétvége volt ebben az évben, de a mostanit kihasználjuk mi is! Vecsési üzletünk 2022.10.29 és 2022.11.01 között zárva tart, így ebben az időszakban csak online tudtok vásárolni tőlünk. A mai napon 2022.10.28 pénteken a szokásos nyitva tartással várunk benneteket, és legközelebb 2022.11.02 szerdán tudtok személyesen is vásárolni! A hétvégén online beérkező rendelések feldolgozását is november 2-án, szerdán kezdjük meg! Megértéseteket köszönjük szépen!

De mos nézzük mi vár ránk a hétvégén!

Óraátállítás

október 30-án, vasárnap állítjuk vissza az órákat. Ezen a napon hajnali 3 óráról 2 órára kell visszaállítani az órák mutatóit, így egy órával többet pihenhetünk, viszont mostantól még hamarabb lesz sötét egy darabig.

Halloween, Mindenszentek, Halottak napja – tegyünk rendet, mi-micsoda

A három különböző, egymást követő ünnep eltérő kultúrákból és népszokásokból ered.

A halloween ősi kelta hagyományokból kialakult autentikus ír ünnep október 31. éjszakáján (ami a Mindenszentek katolikus ünnep előtti este). Magyarországon az utóbbi években kezdik felkapni, de ennek leginkább a bulis oldalát tartjuk, a hagyományokat és a történetet kevesen ismerik ami mögötte van. A kelták hite szerint október 31-én este a holtak szellemei visszatérnek és mivel beköltözhetnek az élőkbe, félelmükben beöltöztek különféle álcázó maskarákba, mert ezzel akarták becsapni és összezavarni a holtak szellemeit. (Forrás: Wikipédia)

November elsején ünnepeljük a Mindenszentek napját, amely római katolikus főünnep, az üdvözült lelkek emléknapja és a megdicsőült egyház napja, amelyet az egész keresztény világban ünnepelnek, ez a hivatalos munkaszüneti nap. November 2. Halottak napja a „szenvedő egyház” ünnepe, a mindenszentek főünnepét követő nap, 998 óta tartják az elhunyt, de az üdvösséget még el nem nyert, a tisztítótűzben szenvedő hívek lelkéért.

Mit is mondhatunk?

Mindenki ünnepeljen és emlékezzen a saját lelkülete szerint, használjátok ki a hosszú hétvégét pihenésre és kertészkedésre is, mert a várható időjárás megengedi, hogy kint is dolgozzunk kicsit. Őszi kerti teendők című cikksorozatunkban tippeket is adtunk már, hogy mi az amit érdemes elvégezni még a kertben, ahhoz, hogy jövőre is gyönyörű legyen minden a kertünkben!

A cikket itt találjátok:

Őszi kerti teendők I. rész

Őszi kerti teendők II. rész

Őszi kerti teendők III. rész

Szólj hozzá!

zöld-hulladék komposzt ágdaráló

Téli nyüglönc: még mindig sok a falevél, zöld-hulladék

Az idei év decemberébe is úgy fogunk belépni, hogy még mindig nagyon sok fa tele van levéllel. Az elhúzódó jó-időnek ez most a böjtje, hiszen a legtöbb településen a zöld-hulladék elszállítás decembertől már szünetel és egészen tavaszig nem fogják elvinni az össze szedett leveleket, gallyakat. Mégis mit tegyünk? A zsákokba összegyűjtött levelek tavaszig nem maradhatnak

Tovább a cikkre »
kertigépek téliesítése

A gépek téliesítése

Hosszúra nyúlik az ősz, a gépek téliesítése ilyen időben talán eszünkbe sem jut,hiszen egészen kellemes az idő, de mégis lassan érdemes felkészítenünk segítőtársainkat pihenőidejükre! Tippek a hosszabb élettartam és hatékony működés érdekében

Tovább a cikkre »
láncvezető akció 4+1 ajándék

Fűrészkiegészítők – láncvezetők csomagban! 4+1 ajándék

A láncfűrész kiegészítők szezonja következik, hiszen a legtöbben most, a téli – fűtési időszakra és a fakitermelés idejére veszik elő először a fűrészeiket! Ez a szezonnyitó időszakot most egy akcióval kezdjük! A legkedvezőbb ajánlatunk, az, hogy az alábbi kiegészítőket, láncvezetőket, fűrészláncokat, csillagkerekeket és betétgyűrűket is leáraztuk! Összeraktunk 5 db-os csomagokat, hogy ebből egyet ajándékba adjunk!

Tovább a cikkre »
ECHO

Japánok akcióban! Országos ECHO promóció

40 és 50 V-os akkus, valamint benzinmotoros ECHO gépek kedvezménnyel! Láncfűrészek és az 50 V-os kategória: a benzinmotoros láncfűrészek árkedvezménnyel kaphatók, az 50V-os akkus kategória gépei esetében, ha akkumulátorral vásárolod a gépet, akkor az akku ajándék, ennek az ára kerül elengedésre! 40 V-os akkus kategória Csomagban olcsóbb! Ez a jelenlegi akciónk jelmondata. Az ECHO 40V-os

Tovább a cikkre »
echo akció

A legjobb benzines láncfűrészek most extra kedvezménnyel

Az októberrel berobbantak az őszi akciók! Az összes közül az egyik legjobb a japán ECHO gépeire meghirdetett akció, melynek keretében néhány benzinmotoros és jó pár akkumulátoros gép is extra kedvezménnyel vásárolható meg. Hamarosan az akkus gépekre vonatkozó akciót is bemutatjuk, de most lássuk a nagy kedvenceket, a láncfűrészeket!

Tovább a cikkre »
Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft