Hosszú hétvége: alkalmak, nyitva tartás

nyitva tartás hétvége

Kevés hosszú hétvége volt ebben az évben, de a mostanit kihasználjuk mi is! Vecsési üzletünk 2022.10.29 és 2022.11.01 között zárva tart, így ebben az időszakban csak online tudtok vásárolni tőlünk. A mai napon 2022.10.28 pénteken a szokásos nyitva tartással várunk benneteket, és legközelebb 2022.11.02 szerdán tudtok személyesen is vásárolni! A hétvégén online beérkező rendelések feldolgozását is november 2-án, szerdán kezdjük meg! Megértéseteket köszönjük szépen!

De mos nézzük mi vár ránk a hétvégén!

Óraátállítás

október 30-án, vasárnap állítjuk vissza az órákat. Ezen a napon hajnali 3 óráról 2 órára kell visszaállítani az órák mutatóit, így egy órával többet pihenhetünk, viszont mostantól még hamarabb lesz sötét egy darabig.

Halloween, Mindenszentek, Halottak napja – tegyünk rendet, mi-micsoda

A három különböző, egymást követő ünnep eltérő kultúrákból és népszokásokból ered.

A halloween ősi kelta hagyományokból kialakult autentikus ír ünnep október 31. éjszakáján (ami a Mindenszentek katolikus ünnep előtti este). Magyarországon az utóbbi években kezdik felkapni, de ennek leginkább a bulis oldalát tartjuk, a hagyományokat és a történetet kevesen ismerik ami mögötte van. A kelták hite szerint október 31-én este a holtak szellemei visszatérnek és mivel beköltözhetnek az élőkbe, félelmükben beöltöztek különféle álcázó maskarákba, mert ezzel akarták becsapni és összezavarni a holtak szellemeit. (Forrás: Wikipédia)

November elsején ünnepeljük a Mindenszentek napját, amely római katolikus főünnep, az üdvözült lelkek emléknapja és a megdicsőült egyház napja, amelyet az egész keresztény világban ünnepelnek, ez a hivatalos munkaszüneti nap. November 2. Halottak napja a „szenvedő egyház” ünnepe, a mindenszentek főünnepét követő nap, 998 óta tartják az elhunyt, de az üdvösséget még el nem nyert, a tisztítótűzben szenvedő hívek lelkéért.

Mit is mondhatunk?

Mindenki ünnepeljen és emlékezzen a saját lelkülete szerint, használjátok ki a hosszú hétvégét pihenésre és kertészkedésre is, mert a várható időjárás megengedi, hogy kint is dolgozzunk kicsit. Őszi kerti teendők című cikksorozatunkban tippeket is adtunk már, hogy mi az amit érdemes elvégezni még a kertben, ahhoz, hogy jövőre is gyönyörű legyen minden a kertünkben!

A cikket itt találjátok:

Őszi kerti teendők I. rész

Őszi kerti teendők II. rész

Őszi kerti teendők III. rész

Szólj hozzá!

Echo akció láncfűrész

Akcióban a japánok: ECHO tavaszi leárazás

Itt a tavasz, így az ECHO japán márka magyarországi forgalmazója rengeteg akcióval kedveskedik a kertészkedőknek. Legyen szó benzines gépekről vagy akár akkumulátoros eszközökről, most van itt az ideje válogatni a nagy múltú gépcsalád tagjaiból, hiszen kedvező árakon vásárolhatjuk meg ezeket a szuper eszközöket. Miért érdemes ECHO-t választani? A több mint 70 éves gyártó vállalkozás nem

Tovább a cikkre »
a tavasz egyik jellegzetes virága

Tavaszi gondolatok

A tavaszi kert rendezettségének és természetességének egyensúlya kulcsfontosságú a fenntartható és vizuálisan vonzó kerti tér kialakításához.

Tovább a cikkre »
2024 új év

Boldog Új Évet kívánunk!

Eljött 2024, így minden kedves új és régi vásárlónknak, látogatónknak BOLDOG ÚJ ÉVET kívánunk! Az idei évet, mint az összes eddigit is leltárral indítjuk, így a rendeléseket tudjuk fogadni, de a rendelések feldolgozását és a csomagolást csak 2024.01.15-én tudjuk megkezdeni, azt követően fogunk tudni szállítani, így a leltár és ünnepek alatt beérkezett megrendelések után, leghamarabb

Tovább a cikkre »
Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft