Allergiások a kertben

allergiás

A július vége és augusztus különösen nehéz időszak a pollen allergiások számára. Ebben az időszakban kiemelkedően magas a levegő pollentartalma és a hőségnek – aszálynak köszönhetően a szállópor koncentráció is megnehezíti az arra érzékenyek életét. De mit tehetünk a közvetlen környezetünkben, hogy csökkentsük az allergéneket? Mit tehetünk a kertünkben, hogy a tüsszögős családtagok is élvezhessék a kinti programokat?

A válasz egyszerre egyszerű és bonyolult, hiszen a környező kerteket nem tudjuk befolyásolni, így egy kisebb szellő is hozza a virágport, ám a saját környezetünk rendben tartásával sokkal könnyebb lesz az életünk.Kezdhetjük azzal, hogy sűrű lombú növényfajokkal vesszük körbe a birtokot, mert ezek pormegkötő képessége jóval erősebb, így a környékről a széllel érkező virágpor egy részét is megállítják. Ezen túl érdemes olyan növényeket kiválasztani melyek inkább különleges levélzetükkel díszítik a kertet és nem a virágaik miatt tartjuk őket. Érdemes alaposan körbejárni a témát, hiszen számos olyan növényfaj létezik, amely erősen allergén, vagy éppen alig akad ember, aki érzékeny lenne rá. Mindenképp támaszkodjunk szakirodalomra a döntéskor!

Ha ezen a lépésen túl vagyunk, akkor jöhet a kertápolás, amely szintén kulcsfontosságú momentuma a pollenek elleni harcnak. Szinte minden kertben található gyep, melynél érdemes a rendszeres vágást úgy időzíteni, hogy ne tudjon felmagosodni a fű. Amennyiben a fűszálak között gyomok, esetleg parlagfű is található, azokat a legjobb kihúzni és teljesen eltávolítani még a virágzás előtt, így megakadályozhatjuk a további szaporodást és a pollenek sem kerülnek a levegőbe.

A fűnyírásra ma már számos olyan eszköz áll rendelkezésre, amelyek könnyedebbé vagy gyorsabbá teszik a munkát.

Robotfűnyírók

Használatukkal megelőzhető a gyep felmagosodása, és az esetleges gyomok virágzása is. A beprogramozott gépek olyan gyakran vágják le a füvet, amilyen gyakran csak szeretnénk. Léteznek kábellel telepíthető és mobil alkalmazással beállítható modellek is.

Fűnyírók

benzinmotoros, akkumulátoros gépek, mulcsozó, fűgyűjtős, oldalkidobós és akár önjáró modellek. Attól függően, hogy mekkora területet szeretnénk nyírni, milyen terepen kell használni a gépet. számos funkció segíti a munkát. Az állítható vágásmagasság sokat segít, amikor egyenletlen talajon vagy rendszertelen időközönként nyírunk füvet. A fűnyírás szabályairól itt írtunk bővebben.

Fűnyíró traktorok

Nagyobb területek nyírására, oldalkidobós és fűgyűjtős modellek, akár mulcsozókéssel is. A nagyobb területeken nagyobb eséllyel találhatunk akár parlagfüvet és egyéb allergén növényt is. Ezek eltakarításában egy fűnyíró traktor hatalmas segítségedre lehet.

Szegélynyírók

Ahová nem fér oda a fűnyíró, a szegélyek mentén szuper segítséget nyújtanak a szegélynyírók. Ezekből elektromos, akkumulátoros és benzinmotoros modellek is kaphatók.

Fűkaszák, bozótvágók

Ha olyan területet szeretnénk kitakarítani, ahol már a fűnyíró nem boldogul, mert túl nagy lett a fű és a bozót, akkor a megfelelő bozótvágó vagy fűkasza használatával könnyedén elvégezhető a munka. Számos típust és különböző teljesítményű gépet forgalmazunk. Ne feledjük, a bozótos részek egészen biztosan rengeteg pollent termelnek.

Szólj hozzá!

zöld-hulladék komposzt ágdaráló

Téli nyüglönc: még mindig sok a falevél, zöld-hulladék

Az idei év decemberébe is úgy fogunk belépni, hogy még mindig nagyon sok fa tele van levéllel. Az elhúzódó jó-időnek ez most a böjtje, hiszen a legtöbb településen a zöld-hulladék elszállítás decembertől már szünetel és egészen tavaszig nem fogják elvinni az össze szedett leveleket, gallyakat. Mégis mit tegyünk? A zsákokba összegyűjtött levelek tavaszig nem maradhatnak

Tovább a cikkre »
kertigépek téliesítése

A gépek téliesítése

Hosszúra nyúlik az ősz, a gépek téliesítése ilyen időben talán eszünkbe sem jut,hiszen egészen kellemes az idő, de mégis lassan érdemes felkészítenünk segítőtársainkat pihenőidejükre! Tippek a hosszabb élettartam és hatékony működés érdekében

Tovább a cikkre »
láncvezető akció 4+1 ajándék

Fűrészkiegészítők – láncvezetők csomagban! 4+1 ajándék

A láncfűrész kiegészítők szezonja következik, hiszen a legtöbben most, a téli – fűtési időszakra és a fakitermelés idejére veszik elő először a fűrészeiket! Ez a szezonnyitó időszakot most egy akcióval kezdjük! A legkedvezőbb ajánlatunk, az, hogy az alábbi kiegészítőket, láncvezetőket, fűrészláncokat, csillagkerekeket és betétgyűrűket is leáraztuk! Összeraktunk 5 db-os csomagokat, hogy ebből egyet ajándékba adjunk!

Tovább a cikkre »
ECHO

Japánok akcióban! Országos ECHO promóció

40 és 50 V-os akkus, valamint benzinmotoros ECHO gépek kedvezménnyel! Láncfűrészek és az 50 V-os kategória: a benzinmotoros láncfűrészek árkedvezménnyel kaphatók, az 50V-os akkus kategória gépei esetében, ha akkumulátorral vásárolod a gépet, akkor az akku ajándék, ennek az ára kerül elengedésre! 40 V-os akkus kategória Csomagban olcsóbb! Ez a jelenlegi akciónk jelmondata. Az ECHO 40V-os

Tovább a cikkre »
echo akció

A legjobb benzines láncfűrészek most extra kedvezménnyel

Az októberrel berobbantak az őszi akciók! Az összes közül az egyik legjobb a japán ECHO gépeire meghirdetett akció, melynek keretében néhány benzinmotoros és jó pár akkumulátoros gép is extra kedvezménnyel vásárolható meg. Hamarosan az akkus gépekre vonatkozó akciót is bemutatjuk, de most lássuk a nagy kedvenceket, a láncfűrészeket!

Tovább a cikkre »
Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft