Allergiások a kertben

allergiás

A július vége és augusztus különösen nehéz időszak a pollen allergiások számára. Ebben az időszakban kiemelkedően magas a levegő pollentartalma és a hőségnek – aszálynak köszönhetően a szállópor koncentráció is megnehezíti az arra érzékenyek életét. De mit tehetünk a közvetlen környezetünkben, hogy csökkentsük az allergéneket? Mit tehetünk a kertünkben, hogy a tüsszögős családtagok is élvezhessék a kinti programokat?

A válasz egyszerre egyszerű és bonyolult, hiszen a környező kerteket nem tudjuk befolyásolni, így egy kisebb szellő is hozza a virágport, ám a saját környezetünk rendben tartásával sokkal könnyebb lesz az életünk.Kezdhetjük azzal, hogy sűrű lombú növényfajokkal vesszük körbe a birtokot, mert ezek pormegkötő képessége jóval erősebb, így a környékről a széllel érkező virágpor egy részét is megállítják. Ezen túl érdemes olyan növényeket kiválasztani melyek inkább különleges levélzetükkel díszítik a kertet és nem a virágaik miatt tartjuk őket. Érdemes alaposan körbejárni a témát, hiszen számos olyan növényfaj létezik, amely erősen allergén, vagy éppen alig akad ember, aki érzékeny lenne rá. Mindenképp támaszkodjunk szakirodalomra a döntéskor!

Ha ezen a lépésen túl vagyunk, akkor jöhet a kertápolás, amely szintén kulcsfontosságú momentuma a pollenek elleni harcnak. Szinte minden kertben található gyep, melynél érdemes a rendszeres vágást úgy időzíteni, hogy ne tudjon felmagosodni a fű. Amennyiben a fűszálak között gyomok, esetleg parlagfű is található, azokat a legjobb kihúzni és teljesen eltávolítani még a virágzás előtt, így megakadályozhatjuk a további szaporodást és a pollenek sem kerülnek a levegőbe.

A fűnyírásra ma már számos olyan eszköz áll rendelkezésre, amelyek könnyedebbé vagy gyorsabbá teszik a munkát.

Robotfűnyírók

Használatukkal megelőzhető a gyep felmagosodása, és az esetleges gyomok virágzása is. A beprogramozott gépek olyan gyakran vágják le a füvet, amilyen gyakran csak szeretnénk. Léteznek kábellel telepíthető és mobil alkalmazással beállítható modellek is.

Fűnyírók

benzinmotoros, akkumulátoros gépek, mulcsozó, fűgyűjtős, oldalkidobós és akár önjáró modellek. Attól függően, hogy mekkora területet szeretnénk nyírni, milyen terepen kell használni a gépet. számos funkció segíti a munkát. Az állítható vágásmagasság sokat segít, amikor egyenletlen talajon vagy rendszertelen időközönként nyírunk füvet. A fűnyírás szabályairól itt írtunk bővebben.

Fűnyíró traktorok

Nagyobb területek nyírására, oldalkidobós és fűgyűjtős modellek, akár mulcsozókéssel is. A nagyobb területeken nagyobb eséllyel találhatunk akár parlagfüvet és egyéb allergén növényt is. Ezek eltakarításában egy fűnyíró traktor hatalmas segítségedre lehet.

Szegélynyírók

Ahová nem fér oda a fűnyíró, a szegélyek mentén szuper segítséget nyújtanak a szegélynyírók. Ezekből elektromos, akkumulátoros és benzinmotoros modellek is kaphatók.

Fűkaszák, bozótvágók

Ha olyan területet szeretnénk kitakarítani, ahol már a fűnyíró nem boldogul, mert túl nagy lett a fű és a bozót, akkor a megfelelő bozótvágó vagy fűkasza használatával könnyedén elvégezhető a munka. Számos típust és különböző teljesítményű gépet forgalmazunk. Ne feledjük, a bozótos részek egészen biztosan rengeteg pollent termelnek.

Szólj hozzá!

Echo akció láncfűrész

Akcióban a japánok: ECHO tavaszi leárazás

Itt a tavasz, így az ECHO japán márka magyarországi forgalmazója rengeteg akcióval kedveskedik a kertészkedőknek. Legyen szó benzines gépekről vagy akár akkumulátoros eszközökről, most van itt az ideje válogatni a nagy múltú gépcsalád tagjaiból, hiszen kedvező árakon vásárolhatjuk meg ezeket a szuper eszközöket. Miért érdemes ECHO-t választani? A több mint 70 éves gyártó vállalkozás nem

Tovább a cikkre »
a tavasz egyik jellegzetes virága

Tavaszi gondolatok

A tavaszi kert rendezettségének és természetességének egyensúlya kulcsfontosságú a fenntartható és vizuálisan vonzó kerti tér kialakításához.

Tovább a cikkre »
2024 új év

Boldog Új Évet kívánunk!

Eljött 2024, így minden kedves új és régi vásárlónknak, látogatónknak BOLDOG ÚJ ÉVET kívánunk! Az idei évet, mint az összes eddigit is leltárral indítjuk, így a rendeléseket tudjuk fogadni, de a rendelések feldolgozását és a csomagolást csak 2024.01.15-én tudjuk megkezdeni, azt követően fogunk tudni szállítani, így a leltár és ünnepek alatt beérkezett megrendelések után, leghamarabb

Tovább a cikkre »
Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft