Hosszú hétvége: alkalmak, nyitva tartás

nyitva tartás hétvége

Kevés hosszú hétvége volt ebben az évben, de a mostanit kihasználjuk mi is! Vecsési üzletünk 2022.10.29 és 2022.11.01 között zárva tart, így ebben az időszakban csak online tudtok vásárolni tőlünk. A mai napon 2022.10.28 pénteken a szokásos nyitva tartással várunk benneteket, és legközelebb 2022.11.02 szerdán tudtok személyesen is vásárolni! A hétvégén online beérkező rendelések feldolgozását is november 2-án, szerdán kezdjük meg! Megértéseteket köszönjük szépen!

De mos nézzük mi vár ránk a hétvégén!

Óraátállítás

október 30-án, vasárnap állítjuk vissza az órákat. Ezen a napon hajnali 3 óráról 2 órára kell visszaállítani az órák mutatóit, így egy órával többet pihenhetünk, viszont mostantól még hamarabb lesz sötét egy darabig.

Halloween, Mindenszentek, Halottak napja – tegyünk rendet, mi-micsoda

A három különböző, egymást követő ünnep eltérő kultúrákból és népszokásokból ered.

A halloween ősi kelta hagyományokból kialakult autentikus ír ünnep október 31. éjszakáján (ami a Mindenszentek katolikus ünnep előtti este). Magyarországon az utóbbi években kezdik felkapni, de ennek leginkább a bulis oldalát tartjuk, a hagyományokat és a történetet kevesen ismerik ami mögötte van. A kelták hite szerint október 31-én este a holtak szellemei visszatérnek és mivel beköltözhetnek az élőkbe, félelmükben beöltöztek különféle álcázó maskarákba, mert ezzel akarták becsapni és összezavarni a holtak szellemeit. (Forrás: Wikipédia)

November elsején ünnepeljük a Mindenszentek napját, amely római katolikus főünnep, az üdvözült lelkek emléknapja és a megdicsőült egyház napja, amelyet az egész keresztény világban ünnepelnek, ez a hivatalos munkaszüneti nap. November 2. Halottak napja a „szenvedő egyház” ünnepe, a mindenszentek főünnepét követő nap, 998 óta tartják az elhunyt, de az üdvösséget még el nem nyert, a tisztítótűzben szenvedő hívek lelkéért.

Mit is mondhatunk?

Mindenki ünnepeljen és emlékezzen a saját lelkülete szerint, használjátok ki a hosszú hétvégét pihenésre és kertészkedésre is, mert a várható időjárás megengedi, hogy kint is dolgozzunk kicsit. Őszi kerti teendők című cikksorozatunkban tippeket is adtunk már, hogy mi az amit érdemes elvégezni még a kertben, ahhoz, hogy jövőre is gyönyörű legyen minden a kertünkben!

A cikket itt találjátok:

Őszi kerti teendők I. rész

Őszi kerti teendők II. rész

Őszi kerti teendők III. rész

Szólj hozzá!

tavaszi időjárás

A tavasz: változékony időjárás

A tavasz változékony időjárásával a kerti munkák során különösen fontos a rugalmasság és az előrelátás. Az időjárás gyakori ingadozásai – köztük eső, hűvös éjszakák, esetleges késői fagyok – kihívások elé állíthatják a kertészeket. Fagyvédelem: Késői fagyok még mindig előfordulhatnak, ezért fontos, hogy legyen kéznél valamilyen fagyvédő anyag, például agrotextil vagy régi lepedő, amellyel éjszakára letakarhatja

Tovább a cikkre »
Echo akció láncfűrész

Akcióban a japánok: ECHO tavaszi leárazás

Itt a tavasz, így az ECHO japán márka magyarországi forgalmazója rengeteg akcióval kedveskedik a kertészkedőknek. Legyen szó benzines gépekről vagy akár akkumulátoros eszközökről, most van itt az ideje válogatni a nagy múltú gépcsalád tagjaiból, hiszen kedvező árakon vásárolhatjuk meg ezeket a szuper eszközöket. Miért érdemes ECHO-t választani? A több mint 70 éves gyártó vállalkozás nem

Tovább a cikkre »
Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft