Az év utolsó fűnyírása

fűnyírás

Mindenki gondolkodik meddig lehet füvet nyírni! Sokan úgy vannak vele, hogy talán a szeptemberi-októberi vágás volt az utolsó, de ha az időjárás úgy alakul, már pedig az idei évben úgy alakul, akkor lehet még novemberben is egy utolsó kört futni. Az idő kedvező, elég magas a hőmérséklet, a legtöbb helyen még talaj menti fagy sem volt idén, ezért nem mondhatjuk, hogy már a “fű sem nő”. Viszonylag sok a csapadék, de a napsütéses napok is gyakoribbak idén mint az ilyenkor megszokott, így még most is elég gyorsan nő a pázsit. Ha ez a ti kertetekben is így van, akkor érdemes megnézni milyen időt jósolnak a következő napokra a környéken és ha minden stimmel, elő is lehet venni a gépeket! Mi a fontos? A vágást követő 3-4 napban ne legyen fagy, mert az károsíthatja a frissen vágott fűszálakat.

Miért érdemes még ilyenkor füvet nyírni?

Azért mert a magasra nőtt, sűrű gyep a magas nedvesség és kevés napsütés hatására könnyen kezd gombásodni. A vágással biztosíthatjuk a gyep szellőzését, illetve a rövidebb szálak ellenállóbak is; ha néhány héten belül havat kapnak, vagy csak kimegy a család még egyet labdázni, akkor sokkal kevesebb fűszál törik meg a fizikai behatás alatt. De milyen rövidre vágjuk ilyenkor a gyepet. A szakemberek ebben nagyjából egyetértenek: 4-5cm az ajánlott magasság, amit érdemes betartani.

Trágyázzunk?

Amennyiben gyenge és lestrapált, tápanyaghiányos a gyep, akkor mindenképp válasszunk valamilyen tápanyagpótlást. Ha egészségesnek látjuk a fűszálakat, akkor elegendő lehet a mulcsozás is, mert azzal nem csak a fűszálak tövét védjük meg a későbbi fagyoktól, de mint természetes zöldtrágya is gazdagítja a föld tápanyagtartalmát, ezáltal elősegíti, hogy tavasszal is szép, zöld, egészséges gyep tegye széppé a kertet.

Még egy dolog amire figyeljünk!

Már erősen hullanak a falevelek, így ha nem szedtük össze azt, akkor a fűnyírás előtt tegyük meg! Egyrészt könnyebb lesz a fűnyírás, másrészt a lehullott levelek alatt már lehetnek megbújt sünök, akik súlyos sérüléseket szerezhetnek a fűnyíró által.

Szólj hozzá!

zöld-hulladék komposzt ágdaráló

Téli nyüglönc: még mindig sok a falevél, zöld-hulladék

Az idei év decemberébe is úgy fogunk belépni, hogy még mindig nagyon sok fa tele van levéllel. Az elhúzódó jó-időnek ez most a böjtje, hiszen a legtöbb településen a zöld-hulladék elszállítás decembertől már szünetel és egészen tavaszig nem fogják elvinni az össze szedett leveleket, gallyakat. Mégis mit tegyünk? A zsákokba összegyűjtött levelek tavaszig nem maradhatnak

Tovább a cikkre »
kertigépek téliesítése

A gépek téliesítése

Hosszúra nyúlik az ősz, a gépek téliesítése ilyen időben talán eszünkbe sem jut,hiszen egészen kellemes az idő, de mégis lassan érdemes felkészítenünk segítőtársainkat pihenőidejükre! Tippek a hosszabb élettartam és hatékony működés érdekében

Tovább a cikkre »
láncvezető akció 4+1 ajándék

Fűrészkiegészítők – láncvezetők csomagban! 4+1 ajándék

A láncfűrész kiegészítők szezonja következik, hiszen a legtöbben most, a téli – fűtési időszakra és a fakitermelés idejére veszik elő először a fűrészeiket! Ez a szezonnyitó időszakot most egy akcióval kezdjük! A legkedvezőbb ajánlatunk, az, hogy az alábbi kiegészítőket, láncvezetőket, fűrészláncokat, csillagkerekeket és betétgyűrűket is leáraztuk! Összeraktunk 5 db-os csomagokat, hogy ebből egyet ajándékba adjunk!

Tovább a cikkre »
ECHO

Japánok akcióban! Országos ECHO promóció

40 és 50 V-os akkus, valamint benzinmotoros ECHO gépek kedvezménnyel! Láncfűrészek és az 50 V-os kategória: a benzinmotoros láncfűrészek árkedvezménnyel kaphatók, az 50V-os akkus kategória gépei esetében, ha akkumulátorral vásárolod a gépet, akkor az akku ajándék, ennek az ára kerül elengedésre! 40 V-os akkus kategória Csomagban olcsóbb! Ez a jelenlegi akciónk jelmondata. Az ECHO 40V-os

Tovább a cikkre »
echo akció

A legjobb benzines láncfűrészek most extra kedvezménnyel

Az októberrel berobbantak az őszi akciók! Az összes közül az egyik legjobb a japán ECHO gépeire meghirdetett akció, melynek keretében néhány benzinmotoros és jó pár akkumulátoros gép is extra kedvezménnyel vásárolható meg. Hamarosan az akkus gépekre vonatkozó akciót is bemutatjuk, de most lássuk a nagy kedvenceket, a láncfűrészeket!

Tovább a cikkre »
Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft