Az év utolsó fűnyírása

fűnyírás

Mindenki gondolkodik meddig lehet füvet nyírni! Sokan úgy vannak vele, hogy talán a szeptemberi-októberi vágás volt az utolsó, de ha az időjárás úgy alakul, már pedig az idei évben úgy alakul, akkor lehet még novemberben is egy utolsó kört futni. Az idő kedvező, elég magas a hőmérséklet, a legtöbb helyen még talaj menti fagy sem volt idén, ezért nem mondhatjuk, hogy már a “fű sem nő”. Viszonylag sok a csapadék, de a napsütéses napok is gyakoribbak idén mint az ilyenkor megszokott, így még most is elég gyorsan nő a pázsit. Ha ez a ti kertetekben is így van, akkor érdemes megnézni milyen időt jósolnak a következő napokra a környéken és ha minden stimmel, elő is lehet venni a gépeket! Mi a fontos? A vágást követő 3-4 napban ne legyen fagy, mert az károsíthatja a frissen vágott fűszálakat.

Miért érdemes még ilyenkor füvet nyírni?

Azért mert a magasra nőtt, sűrű gyep a magas nedvesség és kevés napsütés hatására könnyen kezd gombásodni. A vágással biztosíthatjuk a gyep szellőzését, illetve a rövidebb szálak ellenállóbak is; ha néhány héten belül havat kapnak, vagy csak kimegy a család még egyet labdázni, akkor sokkal kevesebb fűszál törik meg a fizikai behatás alatt. De milyen rövidre vágjuk ilyenkor a gyepet. A szakemberek ebben nagyjából egyetértenek: 4-5cm az ajánlott magasság, amit érdemes betartani.

Trágyázzunk?

Amennyiben gyenge és lestrapált, tápanyaghiányos a gyep, akkor mindenképp válasszunk valamilyen tápanyagpótlást. Ha egészségesnek látjuk a fűszálakat, akkor elegendő lehet a mulcsozás is, mert azzal nem csak a fűszálak tövét védjük meg a későbbi fagyoktól, de mint természetes zöldtrágya is gazdagítja a föld tápanyagtartalmát, ezáltal elősegíti, hogy tavasszal is szép, zöld, egészséges gyep tegye széppé a kertet.

Még egy dolog amire figyeljünk!

Már erősen hullanak a falevelek, így ha nem szedtük össze azt, akkor a fűnyírás előtt tegyük meg! Egyrészt könnyebb lesz a fűnyírás, másrészt a lehullott levelek alatt már lehetnek megbújt sünök, akik súlyos sérüléseket szerezhetnek a fűnyíró által.

Szólj hozzá!

Echo akció láncfűrész

Akcióban a japánok: ECHO tavaszi leárazás

Itt a tavasz, így az ECHO japán márka magyarországi forgalmazója rengeteg akcióval kedveskedik a kertészkedőknek. Legyen szó benzines gépekről vagy akár akkumulátoros eszközökről, most van itt az ideje válogatni a nagy múltú gépcsalád tagjaiból, hiszen kedvező árakon vásárolhatjuk meg ezeket a szuper eszközöket. Miért érdemes ECHO-t választani? A több mint 70 éves gyártó vállalkozás nem

Tovább a cikkre »
a tavasz egyik jellegzetes virága

Tavaszi gondolatok

A tavaszi kert rendezettségének és természetességének egyensúlya kulcsfontosságú a fenntartható és vizuálisan vonzó kerti tér kialakításához.

Tovább a cikkre »
2024 új év

Boldog Új Évet kívánunk!

Eljött 2024, így minden kedves új és régi vásárlónknak, látogatónknak BOLDOG ÚJ ÉVET kívánunk! Az idei évet, mint az összes eddigit is leltárral indítjuk, így a rendeléseket tudjuk fogadni, de a rendelések feldolgozását és a csomagolást csak 2024.01.15-én tudjuk megkezdeni, azt követően fogunk tudni szállítani, így a leltár és ünnepek alatt beérkezett megrendelések után, leghamarabb

Tovább a cikkre »
Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft