Láncfűrészek téliesítése

láncfűrészek téliesítése

ECHO fűrészek téliesítése

Az optimális teljesítmény megőrzése és a légszűrő befagyásának elkerülése érdekében érdemes a láncfűrészt téli üzemmódra állítani, vagyis téliesíteni. Ez az üzemmód a meleg levegőt a légszűrő felé irányítja, ezzel akadályozza meg a fagyást. Lássuk hogyan állítható át az üzemmód az egyes ECHO fűrészek esetében:

ECHO láncfűrészek téliesítése

STIHL láncfűrészek téliesítése

Ha 5 foknál alacsonyabb hőmérsékleten szeretnéd használni a láncfűrészed, akkor, ha a fűrésznek van ilyen funkciója – kapcsold át télire a téli/nyári előszűrőt, hogy aktiválja a karburátor előmelegítő rendszert. Ez azért fontos, mert ezzel megelőzheted a karburátor jegesedését, ami tönkre is teheti a géped motorját. Ezen felül pedig néhány dolog van, amire jobban kell figyelni mint meleg időben: rendszeresen tisztítsd a láncféket, valamint a lánckerék fedelét, mert a fagyos időben könnyen ráfagy a nedves fűrészpor. Ha hó is esett, akkor tankolás előtt távolítsd el a havat a az üzemanyagtartályról, mert ha hó kerül a tartályba az komoly gondot okozhat. Figyelj, hogy semmit tömítsen el a hó, vagy a havas fűrészpor.

jani88 nevű felhasználó videója

Mire figyeljünk még télen?

A hideg időben kesztyű és megfelelő meleg ruházat nélkül hamar elkezd fázni az ember, amely miatt csökken a koncentráció és remegnek a kezek! Ezek nem segítenek amikor egy láncfűrésszel dolgozunk! Mindenképp meleg és lehetőség szerint vágásbiztos öltözetben végezzük a munkát!

A hosszú fagyos időszakokban még a puhább fafajták is keménnyé és törékennyé válnak, könnyen repednek, és vágásuk jobban igénybe veszi a fűrészláncot, ezért a fokozott figyelem és óvatosság mellett készüljünk fel reszelővel is a munkára. A munka végén takarítsuk meg a gépet, hiszen ahogy a fűrészpor, úgy a hó is össze tud állni bizonyos részeken. Ha hidegben tároljuk a gépet és rajtahagyjuk a havat, biztos lehetsz benne, hogy ráfagy!

Szólj hozzá!

tavaszi időjárás

A tavasz: változékony időjárás

A tavasz változékony időjárásával a kerti munkák során különösen fontos a rugalmasság és az előrelátás. Az időjárás gyakori ingadozásai – köztük eső, hűvös éjszakák, esetleges késői fagyok – kihívások elé állíthatják a kertészeket. Fagyvédelem: Késői fagyok még mindig előfordulhatnak, ezért fontos, hogy legyen kéznél valamilyen fagyvédő anyag, például agrotextil vagy régi lepedő, amellyel éjszakára letakarhatja

Tovább a cikkre »
Echo akció láncfűrész

Akcióban a japánok: ECHO tavaszi leárazás

Itt a tavasz, így az ECHO japán márka magyarországi forgalmazója rengeteg akcióval kedveskedik a kertészkedőknek. Legyen szó benzines gépekről vagy akár akkumulátoros eszközökről, most van itt az ideje válogatni a nagy múltú gépcsalád tagjaiból, hiszen kedvező árakon vásárolhatjuk meg ezeket a szuper eszközöket. Miért érdemes ECHO-t választani? A több mint 70 éves gyártó vállalkozás nem

Tovább a cikkre »
Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft