kertcoop.hu online kertigép webáruház

A gépek téliesítése

kertigépek téliesítése

Hosszúra nyúlik az ősz, a gépek téliesítése ilyen időben talán eszünkbe sem jut,hiszen egészen kellemes az idő, de mégis lassan érdemes felkészítenünk segítőtársainkat pihenőidejükre!

Kertigépek téliesítése: Tippek a hosszabb élettartam és hatékony működés érdekében

A kertigépek rendszeres karbantartása elengedhetetlen annak érdekében, hogy hosszabb élettartamuk legyen, és hatékonyan működjenek. A megfelelő karbantartás segít megelőzni a meghibásodásokat és javítja a gépek teljesítményét. Íme néhány hasznos tipp a kertigépek téliesítéséhez:

1. Olajcsere és szűrők tisztítása: Az olajcsere és a szűrők rendszeres tisztítása- cseréje alapvető feladatunk a kertigépek megfelelő működéséhez. Ellenőrizd a gyártó által ajánlott időközönként, hogy mikor kell cserélni az olajat és a szűrőket. Használj minőségi olajat és tartsd be a megfelelő mennyiséget. Ha garanciális a géped, semmiképp ne használj utángyártott szűrőket.

2. Élesítés és beállítások ellenőrzése: Az éles pengék és a megfelelő beállítások kulcsfontosságúak a kertigépek hatékony működéséhez. Rendszeresen ellenőrizd a pengéket és élesítsd őket szükség szerint, ha kell cseréld a kicsorbult, javíthatatlan vágókéseket, hiszen ezek kárt okozhatnak a gépedben!

3. Tisztítás és pormentesítés: A kertigépek használata során felhalmozódik rengeteg por, fűmaradványok és egyéb szennyeződés a gépünkön. Rendszeresen tisztítsd meg a gépeket a működési hatékonyság fenntartása érdekében. Használj kefét vagy levegőt a por eltávolításához, és tisztítsd meg a gépek alkatrészeit, ezzel sok bosszúságtól óvod meg magad!.

4. Üzemanyag: Ha a benzinmotoros gépekkel dolgozol akkor ne hagyj a gépekben üzemanyagot a szezonon kívül. Ügyelj arra, hogy a téliesítés alapvető lépése legyen a maradék üzemanyag eltávolítása, hiszen a benzin etanol tartalma kicsapódik és kárt okozhat a kertigépedben.

5. Professzionális karbantartás: Bár a rendszeres karbantartás otthon is elvégezhető, időnként érdemes szakemberhez fordulni a kertigépek alaposabb ellenőrzésére és karbantartására. Egy szakember segítségével biztos lehetsz abban, hogy a gépek megfelelően működnek és nincsenek rejtett problémák. Figyelj, egyes gyártók a hosszú garanciaidőt csak rendszeres ellenőrzés mellett adják meg, ne feledkezz meg időpontot kérni a szervizbe!

A kertigépek rendszeres karbantartása és téliesítése nem csak a gépek élettartamát növeli, hanem segít megőrizni a kert szépségét és egészségét is. Ne felejtsd el, hogy minden gép egyedi karbantartási igényekkel rendelkezik, ezért mindig kövesd a gyártó által adott útmutatókat és ajánlásokat.

Szólj hozzá!

zöld-hulladék komposzt ágdaráló

Téli nyüglönc: még mindig sok a falevél, zöld-hulladék

Az idei év decemberébe is úgy fogunk belépni, hogy még mindig nagyon sok fa tele van levéllel. Az elhúzódó jó-időnek ez most a böjtje, hiszen a legtöbb településen a zöld-hulladék elszállítás decembertől már szünetel és egészen tavaszig nem fogják elvinni az össze szedett leveleket, gallyakat. Mégis mit tegyünk? A zsákokba összegyűjtött levelek tavaszig nem maradhatnak

Tovább a cikkre »
kertigépek téliesítése

A gépek téliesítése

Hosszúra nyúlik az ősz, a gépek téliesítése ilyen időben talán eszünkbe sem jut,hiszen egészen kellemes az idő, de mégis lassan érdemes felkészítenünk segítőtársainkat pihenőidejükre! Tippek a hosszabb élettartam és hatékony működés érdekében

Tovább a cikkre »
láncvezető akció 4+1 ajándék

Fűrészkiegészítők – láncvezetők csomagban! 4+1 ajándék

A láncfűrész kiegészítők szezonja következik, hiszen a legtöbben most, a téli – fűtési időszakra és a fakitermelés idejére veszik elő először a fűrészeiket! Ez a szezonnyitó időszakot most egy akcióval kezdjük! A legkedvezőbb ajánlatunk, az, hogy az alábbi kiegészítőket, láncvezetőket, fűrészláncokat, csillagkerekeket és betétgyűrűket is leáraztuk! Összeraktunk 5 db-os csomagokat, hogy ebből egyet ajándékba adjunk!

Tovább a cikkre »
ECHO

Japánok akcióban! Országos ECHO promóció

40 és 50 V-os akkus, valamint benzinmotoros ECHO gépek kedvezménnyel! Láncfűrészek és az 50 V-os kategória: a benzinmotoros láncfűrészek árkedvezménnyel kaphatók, az 50V-os akkus kategória gépei esetében, ha akkumulátorral vásárolod a gépet, akkor az akku ajándék, ennek az ára kerül elengedésre! 40 V-os akkus kategória Csomagban olcsóbb! Ez a jelenlegi akciónk jelmondata. Az ECHO 40V-os

Tovább a cikkre »
echo akció

A legjobb benzines láncfűrészek most extra kedvezménnyel

Az októberrel berobbantak az őszi akciók! Az összes közül az egyik legjobb a japán ECHO gépeire meghirdetett akció, melynek keretében néhány benzinmotoros és jó pár akkumulátoros gép is extra kedvezménnyel vásárolható meg. Hamarosan az akkus gépekre vonatkozó akciót is bemutatjuk, de most lássuk a nagy kedvenceket, a láncfűrészeket!

Tovább a cikkre »
Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft