A gépek téliesítése

kertigépek téliesítése

Hosszúra nyúlik az ősz, a gépek téliesítése ilyen időben talán eszünkbe sem jut,hiszen egészen kellemes az idő, de mégis lassan érdemes felkészítenünk segítőtársainkat pihenőidejükre!

Kertigépek téliesítése: Tippek a hosszabb élettartam és hatékony működés érdekében

A kertigépek rendszeres karbantartása elengedhetetlen annak érdekében, hogy hosszabb élettartamuk legyen, és hatékonyan működjenek. A megfelelő karbantartás segít megelőzni a meghibásodásokat és javítja a gépek teljesítményét. Íme néhány hasznos tipp a kertigépek téliesítéséhez:

1. Olajcsere és szűrők tisztítása: Az olajcsere és a szűrők rendszeres tisztítása- cseréje alapvető feladatunk a kertigépek megfelelő működéséhez. Ellenőrizd a gyártó által ajánlott időközönként, hogy mikor kell cserélni az olajat és a szűrőket. Használj minőségi olajat és tartsd be a megfelelő mennyiséget. Ha garanciális a géped, semmiképp ne használj utángyártott szűrőket.

2. Élesítés és beállítások ellenőrzése: Az éles pengék és a megfelelő beállítások kulcsfontosságúak a kertigépek hatékony működéséhez. Rendszeresen ellenőrizd a pengéket és élesítsd őket szükség szerint, ha kell cseréld a kicsorbult, javíthatatlan vágókéseket, hiszen ezek kárt okozhatnak a gépedben!

3. Tisztítás és pormentesítés: A kertigépek használata során felhalmozódik rengeteg por, fűmaradványok és egyéb szennyeződés a gépünkön. Rendszeresen tisztítsd meg a gépeket a működési hatékonyság fenntartása érdekében. Használj kefét vagy levegőt a por eltávolításához, és tisztítsd meg a gépek alkatrészeit, ezzel sok bosszúságtól óvod meg magad!.

4. Üzemanyag: Ha a benzinmotoros gépekkel dolgozol akkor ne hagyj a gépekben üzemanyagot a szezonon kívül. Ügyelj arra, hogy a téliesítés alapvető lépése legyen a maradék üzemanyag eltávolítása, hiszen a benzin etanol tartalma kicsapódik és kárt okozhat a kertigépedben.

5. Professzionális karbantartás: Bár a rendszeres karbantartás otthon is elvégezhető, időnként érdemes szakemberhez fordulni a kertigépek alaposabb ellenőrzésére és karbantartására. Egy szakember segítségével biztos lehetsz abban, hogy a gépek megfelelően működnek és nincsenek rejtett problémák. Figyelj, egyes gyártók a hosszú garanciaidőt csak rendszeres ellenőrzés mellett adják meg, ne feledkezz meg időpontot kérni a szervizbe!

A kertigépek rendszeres karbantartása és téliesítése nem csak a gépek élettartamát növeli, hanem segít megőrizni a kert szépségét és egészségét is. Ne felejtsd el, hogy minden gép egyedi karbantartási igényekkel rendelkezik, ezért mindig kövesd a gyártó által adott útmutatókat és ajánlásokat.

Szólj hozzá!

Echo akció láncfűrész

Akcióban a japánok: ECHO tavaszi leárazás

Itt a tavasz, így az ECHO japán márka magyarországi forgalmazója rengeteg akcióval kedveskedik a kertészkedőknek. Legyen szó benzines gépekről vagy akár akkumulátoros eszközökről, most van itt az ideje válogatni a nagy múltú gépcsalád tagjaiból, hiszen kedvező árakon vásárolhatjuk meg ezeket a szuper eszközöket. Miért érdemes ECHO-t választani? A több mint 70 éves gyártó vállalkozás nem

Tovább a cikkre »
a tavasz egyik jellegzetes virága

Tavaszi gondolatok

A tavaszi kert rendezettségének és természetességének egyensúlya kulcsfontosságú a fenntartható és vizuálisan vonzó kerti tér kialakításához.

Tovább a cikkre »
2024 új év

Boldog Új Évet kívánunk!

Eljött 2024, így minden kedves új és régi vásárlónknak, látogatónknak BOLDOG ÚJ ÉVET kívánunk! Az idei évet, mint az összes eddigit is leltárral indítjuk, így a rendeléseket tudjuk fogadni, de a rendelések feldolgozását és a csomagolást csak 2024.01.15-én tudjuk megkezdeni, azt követően fogunk tudni szállítani, így a leltár és ünnepek alatt beérkezett megrendelések után, leghamarabb

Tovább a cikkre »
Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft