Őszi kert – tippek, hogy még szebb legyen

Őszi kert

Bár még napos időnk van szeptember végéhez közeledve egyre inkább érvényesül az őszi kert hangulata a kertünkben is. Lassan megjelennek a sárguló levelek, valamint egyre több jel utal arra, hogy lassan megpihen a természet. A rengeteg munka mellet ami egy kerttel jár egyre több figyelmet fordítunk a kerti dekorációkra is. Nem csupán zöldség és növénytermesztésre használjuk a kertet, hanem a család egyik legjelentősebb pihenőhelye is ez. Ugyanúgy mint az otthonunkat, ezt is érdemes időnként feldobni.

Virágok

Minden kert ékei a virágok és bár a nagy részük ilyenkorra elvirágzott, rengeteg olyan virágot ültethetünk, amelyek ilyenkor öltöztetik színesbe a kertünket. Már bimbózik a krizantém, lassan virágot bont a változatos színekben kapható virág, Az évelő őszirózsa , kasvirág és kúpvirág is az őszi időszakban örvendeztet meg minket. Ezeket a virágokat érdemes ebben az időszakban beszerezni, ha eddig nem tettük még. Az árvácskákat általában tavasszal és ilyenkor érdemes ültetni, apró kis színes virágaikkal minden nap mosolyt csalhatnak az ember arcára.

Természetes őszi kerti díszek

A virágokon túl egyre népszerűbb különböző természetes díszeket alkalmazni. Ezek egyik legkedveltebbje a különböző színű és méretű dísztökök, amelyeket mi magunk is fel tudjuk nevelni a kertben. Ha nincs helyünk, akkor a termést szinte bármelyik virág vagy kerti üzletben megvásárolhatjuk. A tökök előnye, hogy nem csak szép színfoltjai a kertnek, de szuperül funkcionálna. Összedarabolva a komposztban, de az ehető fajtákat örömmel fogadják állatkertek is, Utóbbi esetben figyeljünk, hogy rohadt, rossz állapotú tököt már ne vigyünk el állatkertbe. Népszerű továbbá a szalmabálák alkalmazása, amely tovább fokozza a még meleg de már őszies hangulatot.

A kültéri dekorációkban nagy szerepe van a fényeknek és a különböző kis termésekből készült díszeknek. Használhatunk tobozokat, színes leveleket és terméseket, amelyek igazán jól mutatnak az őszi kerti asztalon. Ma már számos méretben, színben kaphatunk napelemes kerti lámpákat is, amelyek az esti dekorációt is tökéletessé varázsolják.

Szólj hozzá!

zöld-hulladék komposzt ágdaráló

Téli nyüglönc: még mindig sok a falevél, zöld-hulladék

Az idei év decemberébe is úgy fogunk belépni, hogy még mindig nagyon sok fa tele van levéllel. Az elhúzódó jó-időnek ez most a böjtje, hiszen a legtöbb településen a zöld-hulladék elszállítás decembertől már szünetel és egészen tavaszig nem fogják elvinni az össze szedett leveleket, gallyakat. Mégis mit tegyünk? A zsákokba összegyűjtött levelek tavaszig nem maradhatnak

Tovább a cikkre »
kertigépek téliesítése

A gépek téliesítése

Hosszúra nyúlik az ősz, a gépek téliesítése ilyen időben talán eszünkbe sem jut,hiszen egészen kellemes az idő, de mégis lassan érdemes felkészítenünk segítőtársainkat pihenőidejükre! Tippek a hosszabb élettartam és hatékony működés érdekében

Tovább a cikkre »
láncvezető akció 4+1 ajándék

Fűrészkiegészítők – láncvezetők csomagban! 4+1 ajándék

A láncfűrész kiegészítők szezonja következik, hiszen a legtöbben most, a téli – fűtési időszakra és a fakitermelés idejére veszik elő először a fűrészeiket! Ez a szezonnyitó időszakot most egy akcióval kezdjük! A legkedvezőbb ajánlatunk, az, hogy az alábbi kiegészítőket, láncvezetőket, fűrészláncokat, csillagkerekeket és betétgyűrűket is leáraztuk! Összeraktunk 5 db-os csomagokat, hogy ebből egyet ajándékba adjunk!

Tovább a cikkre »
ECHO

Japánok akcióban! Országos ECHO promóció

40 és 50 V-os akkus, valamint benzinmotoros ECHO gépek kedvezménnyel! Láncfűrészek és az 50 V-os kategória: a benzinmotoros láncfűrészek árkedvezménnyel kaphatók, az 50V-os akkus kategória gépei esetében, ha akkumulátorral vásárolod a gépet, akkor az akku ajándék, ennek az ára kerül elengedésre! 40 V-os akkus kategória Csomagban olcsóbb! Ez a jelenlegi akciónk jelmondata. Az ECHO 40V-os

Tovább a cikkre »
echo akció

A legjobb benzines láncfűrészek most extra kedvezménnyel

Az októberrel berobbantak az őszi akciók! Az összes közül az egyik legjobb a japán ECHO gépeire meghirdetett akció, melynek keretében néhány benzinmotoros és jó pár akkumulátoros gép is extra kedvezménnyel vásárolható meg. Hamarosan az akkus gépekre vonatkozó akciót is bemutatjuk, de most lássuk a nagy kedvenceket, a láncfűrészeket!

Tovább a cikkre »
Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft