Őszi kert – tippek, hogy még szebb legyen

Őszi kert

Bár még napos időnk van szeptember végéhez közeledve egyre inkább érvényesül az őszi kert hangulata a kertünkben is. Lassan megjelennek a sárguló levelek, valamint egyre több jel utal arra, hogy lassan megpihen a természet. A rengeteg munka mellet ami egy kerttel jár egyre több figyelmet fordítunk a kerti dekorációkra is. Nem csupán zöldség és növénytermesztésre használjuk a kertet, hanem a család egyik legjelentősebb pihenőhelye is ez. Ugyanúgy mint az otthonunkat, ezt is érdemes időnként feldobni.

Virágok

Minden kert ékei a virágok és bár a nagy részük ilyenkorra elvirágzott, rengeteg olyan virágot ültethetünk, amelyek ilyenkor öltöztetik színesbe a kertünket. Már bimbózik a krizantém, lassan virágot bont a változatos színekben kapható virág, Az évelő őszirózsa , kasvirág és kúpvirág is az őszi időszakban örvendeztet meg minket. Ezeket a virágokat érdemes ebben az időszakban beszerezni, ha eddig nem tettük még. Az árvácskákat általában tavasszal és ilyenkor érdemes ültetni, apró kis színes virágaikkal minden nap mosolyt csalhatnak az ember arcára.

Természetes őszi kerti díszek

A virágokon túl egyre népszerűbb különböző természetes díszeket alkalmazni. Ezek egyik legkedveltebbje a különböző színű és méretű dísztökök, amelyeket mi magunk is fel tudjuk nevelni a kertben. Ha nincs helyünk, akkor a termést szinte bármelyik virág vagy kerti üzletben megvásárolhatjuk. A tökök előnye, hogy nem csak szép színfoltjai a kertnek, de szuperül funkcionálna. Összedarabolva a komposztban, de az ehető fajtákat örömmel fogadják állatkertek is, Utóbbi esetben figyeljünk, hogy rohadt, rossz állapotú tököt már ne vigyünk el állatkertbe. Népszerű továbbá a szalmabálák alkalmazása, amely tovább fokozza a még meleg de már őszies hangulatot.

A kültéri dekorációkban nagy szerepe van a fényeknek és a különböző kis termésekből készült díszeknek. Használhatunk tobozokat, színes leveleket és terméseket, amelyek igazán jól mutatnak az őszi kerti asztalon. Ma már számos méretben, színben kaphatunk napelemes kerti lámpákat is, amelyek az esti dekorációt is tökéletessé varázsolják.

Szólj hozzá!

Echo akció láncfűrész

Akcióban a japánok: ECHO tavaszi leárazás

Itt a tavasz, így az ECHO japán márka magyarországi forgalmazója rengeteg akcióval kedveskedik a kertészkedőknek. Legyen szó benzines gépekről vagy akár akkumulátoros eszközökről, most van itt az ideje válogatni a nagy múltú gépcsalád tagjaiból, hiszen kedvező árakon vásárolhatjuk meg ezeket a szuper eszközöket. Miért érdemes ECHO-t választani? A több mint 70 éves gyártó vállalkozás nem

Tovább a cikkre »
a tavasz egyik jellegzetes virága

Tavaszi gondolatok

A tavaszi kert rendezettségének és természetességének egyensúlya kulcsfontosságú a fenntartható és vizuálisan vonzó kerti tér kialakításához.

Tovább a cikkre »
2024 új év

Boldog Új Évet kívánunk!

Eljött 2024, így minden kedves új és régi vásárlónknak, látogatónknak BOLDOG ÚJ ÉVET kívánunk! Az idei évet, mint az összes eddigit is leltárral indítjuk, így a rendeléseket tudjuk fogadni, de a rendelések feldolgozását és a csomagolást csak 2024.01.15-én tudjuk megkezdeni, azt követően fogunk tudni szállítani, így a leltár és ünnepek alatt beérkezett megrendelések után, leghamarabb

Tovább a cikkre »
Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft