Mikor készítsük fel a kerti gépeinket a tavaszi használatra? Tavaszi szerviz

szerviz

Itt a január vége, egy hónap múlva, márciusban már számos kerti eszköz előkerül, így érdemes elkezdeni gondolkodni azon, hogy mikor kezdjük felkészíteni a gépeinket a szezonra. Ha ősszel elvittük szervizbe a gépeket, akkor sok teendőnk nincs, de ha ez kimaradt, akkor itt az idő. Nagyon sokan akkor indulnak el a szakszervizekbe, amikor már használatba kellene venni a gépet, így a március-április hónapokban meglehetősen nagy a forgalom, ezáltal sokat kell várakozni a tavaszi átvizsgálásra, Ha ezt elkezdjük intézni már februárban, akkor nagy eséllyel jóval gyorsabban végzünk ezzel a feladattal.

De miért fontos átnézetni a gépeket?

A kerti gépek szervizelése a tavaszi használat előtt biztosítja, hogy a gép megfelelően működjön, növeli a biztonságot és meghosszabbítja a gép élettartamát. Emellett a szervizelés során ellenőrizhetők a kopó alkatrészek és a szükséges javításokat időben elvégezhetjük. Emellett ne feledd, van jó néhány márka, amelyek extra garancia ideje is kötelező átvizsgáláshoz kötött, így ennek érdekében is fontos megvalósítani ezt a lépést.

Melyek a kopó és ellenőrizendő alkatrészek?

Benzinmotoros gépeknél a gyújtógyertyák, szűrők, ezen felül a gép funkciójától függően a vágókések, damilfejek, láncvezetők, láncok, szíjak. Ezen felül érdemes beszerezni a kenőanyagokat, motorolajat, szöghajtás zsírt, amelyre szintén szükségünk lesz amikor használatba vesszük a gépeket.

Milyen gépeket hozhatsz hozzánk szervizbe?

Többek között STIHL, ECHO, SOLO gépek garanciális és márkaszervizelését látjuk el. Mielőtt eljössz hozzánk, írj nekünk a webshop@kertcoop.hu email címre, vagy hívd a 0629-550-750 telefonszámot, de elküldheted szerviz igényedet ide kattintva is.

Amennyiben alkatrészt vásárolnál, mi abban is a segítségedre vagyunk, kattints ide. Briggs & Stratton, ECHO, Kawasaki, Solo és STIHL gyári alkatrészekkel várunk. Alkatrészkereső oldalunkon részletes leírást találsz, hogy melyik brand esetén milyen adatokra van szükség ahhoz, hogy a megfelelő alkatrészt kaphasd meg.

Szólj hozzá!

zöld-hulladék komposzt ágdaráló

Téli nyüglönc: még mindig sok a falevél, zöld-hulladék

Az idei év decemberébe is úgy fogunk belépni, hogy még mindig nagyon sok fa tele van levéllel. Az elhúzódó jó-időnek ez most a böjtje, hiszen a legtöbb településen a zöld-hulladék elszállítás decembertől már szünetel és egészen tavaszig nem fogják elvinni az össze szedett leveleket, gallyakat. Mégis mit tegyünk? A zsákokba összegyűjtött levelek tavaszig nem maradhatnak

Tovább a cikkre »
kertigépek téliesítése

A gépek téliesítése

Hosszúra nyúlik az ősz, a gépek téliesítése ilyen időben talán eszünkbe sem jut,hiszen egészen kellemes az idő, de mégis lassan érdemes felkészítenünk segítőtársainkat pihenőidejükre! Tippek a hosszabb élettartam és hatékony működés érdekében

Tovább a cikkre »
láncvezető akció 4+1 ajándék

Fűrészkiegészítők – láncvezetők csomagban! 4+1 ajándék

A láncfűrész kiegészítők szezonja következik, hiszen a legtöbben most, a téli – fűtési időszakra és a fakitermelés idejére veszik elő először a fűrészeiket! Ez a szezonnyitó időszakot most egy akcióval kezdjük! A legkedvezőbb ajánlatunk, az, hogy az alábbi kiegészítőket, láncvezetőket, fűrészláncokat, csillagkerekeket és betétgyűrűket is leáraztuk! Összeraktunk 5 db-os csomagokat, hogy ebből egyet ajándékba adjunk!

Tovább a cikkre »
ECHO

Japánok akcióban! Országos ECHO promóció

40 és 50 V-os akkus, valamint benzinmotoros ECHO gépek kedvezménnyel! Láncfűrészek és az 50 V-os kategória: a benzinmotoros láncfűrészek árkedvezménnyel kaphatók, az 50V-os akkus kategória gépei esetében, ha akkumulátorral vásárolod a gépet, akkor az akku ajándék, ennek az ára kerül elengedésre! 40 V-os akkus kategória Csomagban olcsóbb! Ez a jelenlegi akciónk jelmondata. Az ECHO 40V-os

Tovább a cikkre »
echo akció

A legjobb benzines láncfűrészek most extra kedvezménnyel

Az októberrel berobbantak az őszi akciók! Az összes közül az egyik legjobb a japán ECHO gépeire meghirdetett akció, melynek keretében néhány benzinmotoros és jó pár akkumulátoros gép is extra kedvezménnyel vásárolható meg. Hamarosan az akkus gépekre vonatkozó akciót is bemutatjuk, de most lássuk a nagy kedvenceket, a láncfűrészeket!

Tovább a cikkre »
Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft