Mikor készítsük fel a kerti gépeinket a tavaszi használatra? Tavaszi szerviz

szerviz

Itt a január vége, egy hónap múlva, márciusban már számos kerti eszköz előkerül, így érdemes elkezdeni gondolkodni azon, hogy mikor kezdjük felkészíteni a gépeinket a szezonra. Ha ősszel elvittük szervizbe a gépeket, akkor sok teendőnk nincs, de ha ez kimaradt, akkor itt az idő. Nagyon sokan akkor indulnak el a szakszervizekbe, amikor már használatba kellene venni a gépet, így a március-április hónapokban meglehetősen nagy a forgalom, ezáltal sokat kell várakozni a tavaszi átvizsgálásra, Ha ezt elkezdjük intézni már februárban, akkor nagy eséllyel jóval gyorsabban végzünk ezzel a feladattal.

De miért fontos átnézetni a gépeket?

A kerti gépek szervizelése a tavaszi használat előtt biztosítja, hogy a gép megfelelően működjön, növeli a biztonságot és meghosszabbítja a gép élettartamát. Emellett a szervizelés során ellenőrizhetők a kopó alkatrészek és a szükséges javításokat időben elvégezhetjük. Emellett ne feledd, van jó néhány márka, amelyek extra garancia ideje is kötelező átvizsgáláshoz kötött, így ennek érdekében is fontos megvalósítani ezt a lépést.

Melyek a kopó és ellenőrizendő alkatrészek?

Benzinmotoros gépeknél a gyújtógyertyák, szűrők, ezen felül a gép funkciójától függően a vágókések, damilfejek, láncvezetők, láncok, szíjak. Ezen felül érdemes beszerezni a kenőanyagokat, motorolajat, szöghajtás zsírt, amelyre szintén szükségünk lesz amikor használatba vesszük a gépeket.

Milyen gépeket hozhatsz hozzánk szervizbe?

Többek között STIHL, ECHO, SOLO gépek garanciális és márkaszervizelését látjuk el. Mielőtt eljössz hozzánk, írj nekünk a webshop@kertcoop.hu email címre, vagy hívd a 0629-550-750 telefonszámot, de elküldheted szerviz igényedet ide kattintva is.

Amennyiben alkatrészt vásárolnál, mi abban is a segítségedre vagyunk, kattints ide. Briggs & Stratton, ECHO, Kawasaki, Solo és STIHL gyári alkatrészekkel várunk. Alkatrészkereső oldalunkon részletes leírást találsz, hogy melyik brand esetén milyen adatokra van szükség ahhoz, hogy a megfelelő alkatrészt kaphasd meg.

Szólj hozzá!

Echo akció láncfűrész

Akcióban a japánok: ECHO tavaszi leárazás

Itt a tavasz, így az ECHO japán márka magyarországi forgalmazója rengeteg akcióval kedveskedik a kertészkedőknek. Legyen szó benzines gépekről vagy akár akkumulátoros eszközökről, most van itt az ideje válogatni a nagy múltú gépcsalád tagjaiból, hiszen kedvező árakon vásárolhatjuk meg ezeket a szuper eszközöket. Miért érdemes ECHO-t választani? A több mint 70 éves gyártó vállalkozás nem

Tovább a cikkre »
a tavasz egyik jellegzetes virága

Tavaszi gondolatok

A tavaszi kert rendezettségének és természetességének egyensúlya kulcsfontosságú a fenntartható és vizuálisan vonzó kerti tér kialakításához.

Tovább a cikkre »
Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft